Най-голямо състезание по гребане в страната ни за 2023 година

...
Най-голямо състезание по гребане в страната ни за 2023 година
Коментари Харесай

10 млн. евро влизат в икономиката на Пловдив

Най-голямо съревнование по гребане в страната ни за 2023 година ще се организира в Пловдив. Градът ни е хазаин на Световното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години. Шампионатът на планетата ще е от 19 до 23 юли на Гребния канал.
Организационният комитет на шампионата даде през днешния ден обширна конференция, на която заяви любопитни детайлности за конкуренцията, написа plovdiv24. Пред медиите застанаха Иван Попов – ръководител на организационния комитет на Световното състезание, Румяна Нейкова – народен треньор по гребане, Георги Титюков – заместник-кмет на Пловдив.
Ето какво обявиха участниците:
Иван Попов : Това ще бъде трето подред състезание за нас в тази възрастова категория. Вече са подали поръчка 19 страни с 826 състезатели. Около месец май ще дойдат и още поръчки. Но всички водещи страни в гребането ще са тук. Така че ще имаме опцията на следим състезание от доста високо равнище – едно същинско шоу, защото каналът е един от най-бърздите в света.
На процедура ние сме подготвени да посрещнем шампионата. Има някои козметични промени – те са най-много във финалната кула. Тече социална поръчка. Спокойно – ще си свършим работата. Ще запазим коронавирус условията от 2021 година, само че няма да вършим спомагателни проби. Няма да има наложително условие за носене на маски. Имаме задоволително места да приемем лодките на участниците.
Георги Титюков : Между 5 и 10 милиона евро влизат в стопанската система на града при едно такова съревнование. Ползите за мен са безспорни. Това несъмнено е 10-о или 11-о състезание по гребане от огромен сан в Пловдив. Нямаме терзания във връзка с организацията. Смятам, че ще се представим добре.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР