Най-голямата вятърна турбина в света се намира в добре позната

...
Най-голямата вятърна турбина в света се намира в добре позната
Коментари Харесай

152 метра височина: Къде е най-големият вятърен генератор в света ВИДЕО

Най-голямата вятърна турбина в света се намира в добре позната страна, само че това не са Съединените щати.

В региона на вятърната сила един от най-големите играчи на пазара е Китай. Въпреки че страната усилва броя на вятърните паркове, в това време Китай усилва и потреблението на въглища, които са един от главните замърсители на околната среда. Именно в Китай се намира най-големият вятърен генератор в света, както и най-големият комплекс от вятърни електроцентрали в света, само че Китай не е единствената страна, която държи върхове по вятърна сила, написа IFL Science.

Най-голямата вятърна турбина в света, наречена MySE 16-260, се намира в Тайванския проток край крайбрежията на китайската провинция Фудзиен. Височината му е 152 метра, а всяко острие е дълго 123 метра. Общият диаметър на лопатките и ротора на вятърния генератор е 260 метра. С всяко замахване на големите остриета се покрива повърхност от 50 000 квадратни метра. По този метод се получава голямо количество сила.

Този вятърен генератор стартира работа едвам през юли 2023 година и ще обезпечава 66 милиона kWh чиста електрическа енергия всяка година. Това количество електрическа енергия може да подсигури почти 36 000 семейства. След като тази вятърна турбина стартира да работи, тя стана новият международен връх по мярка и надвиши размера на ротора с 8 метра на друга китайска вятърна турбина, конфигурирана тази година.

През октомври 2019 година покрай Ротердам в Холандия беше конфигурирана вятърна турбина General Electric Haliade-X с диаметър на ротора 220 метра, която до 2023 година се смяташе за най-голямата в света.



Най-големият вятърен парк в света също се намира в Китай и се назовава комплексът за вятърни ферми Гансу. Намира се в северозападната част на КНР и тук се възнамерява да бъдат издигнати общо 7000 вятърни генератора. В този необитаем регион духат най-силните ветрове в Китай, тъй че местоположението на електроцентралата не е определено инцидентно.

Що се отнася до най-голямата офшорна вятърна електроцентрала в света, този връх принадлежи на електроцентралата Hornsea 2. Тя се намира в Северно море на към 90 км от крайбрежията на Англия и се състои от 165 вятърни генератора. Тази електроцентрала създава задоволително електричество, с цел да зарежда повече от 1,4 милиона домове в Обединеното кралство всяка година.

Електроцентралата Windpark Fryslân също е много огромна. Намира се в северната част на езерото Ijsselmeer в Холандия. Там има 89 вятърни турбини, които обезпечават електричество на почти половин милион семейства всяка година.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: IFLScience
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР