Най-голямата търсачка се ражда в гараж след една проста идеяСергей

...
Най-голямата търсачка се ражда в гараж след една проста идеяСергей
Коментари Харесай

Гениите на Google отгледани с математика

Най-голямата търсачка се ражда в гараж след една елементарна концепция Сергей Брин и Лари Пейдж са в топ 10 по благосъстояние
Много хора постоянно се чудят кои са най-посещаваните уеб сайтове в световната мрежа. Разбира се, едва ли би трябвало да се консултирате с Гугъл, с цел да се уверите, че точно търсачката оглавява класацията. Тя генерира към 80 милиарда визити на месец! Няма подозрение, че това е едно от най-големите софтуерни чудеса на последните десетилетия. Как е основана Гугъл - ето историята на хората, които са я измислили.

Тандемът, който прекатурна света

Лapи Пeйдж и Cepгeй Бpин ocнoвaвaт Gооglе пpeз 1998 гoдинa, дoкaтo ca cтyдeнти в Cтaнфopдcкия yнивepcитeт. Te нa-пycнaxa pъкoвoднитe пoзиции в кoмпaниятa мaйкa пpeз 2019 гoдинa, само че ocтaнаха члeнoвe нa директорския бopд.Лари Пейдж е роден през 1973 година в Лансинг, Мичиган. Родителите му са преподаватели по компютърни науки в Мичиганския университет. В изявление Пейдж декларира, че " къщата им е цялостна каша ", с компютри, научни и механически списания, разхвърляни на всички места. Увлечението му към компютрите стартира когато е на 6 години. " От доста ранна възраст разбрах, че постоянно съм желал да изобретявам нещо. Така и стана, фактически се интересувам от технологии и бизнес... Когато бях на 12 знаех, че ще основа компания ", споделя Пейдж.През 2007 година той се дами за Лусинда Саутуърт на карибския остров Некер, благосъстоятелност на Ричард Брансън. Лусинда е учен-изследовател, сестра на актрисата и модел Кари Саутуърт. С Пейдж имат две деца, родени през 2009 и 2011 г.Сергей Брин е роден на 21 август 1973 година в Москва, Съветски съюз, в еврейско семейство. Син е на Михаил и Евгения Брин, ученици на Московския държавен университет. Родителите му емигрират в Съединените щати когато Сергей е на 6 години. Неговият татко е професор по математика в Университета на Мериленд (Maryland, College Park), а майка му - откривател в НАСА (Goddard Space Flight Center).

Брин учи с Безос и хвърля камъни по полицията

В Мериленд Сергей е записан в учебно заведение Монтесори, насърчаващо креативната креативност и независимостта. Същото учебно заведение е посещавал и различен милиардер - създателят на Amazon Джеф Безос.       Брин се връща още веднъж в Москва когато е на 17 година дружно с татко си. Той обаче за малко да се забърка в сериозен скандал, откакто хвърля камъчета по полицейска кола.През май 2007 година Сергей се дами за Ан Воджицки, която през 1996 година приключва Йейлския университет със специализация по биология.

Гугъл се основава в гараж

Брин следва в Университета на Мериленд. След дипломирането си се мести в Станфордския университет и пази магистърска степен по компютърни науки. Там се среща с Лари Пейдж и бързо се сприятеляват. Брин ползва система за добиване на данни за създаване на по-висша търсачка. Програмата става известна в Станфорд и те преустановяват своите изследвания, с цел да започват Гугъл в нает гараж. Лари Пейдж и Сергей Брин започват една дребна услуга с простата концепция един код да обикаля страниците в интернет и да им дава специфичен сан. Днес това е компания, преобразила доста браншове и услуги. Включително и операционната система Android.

Забогатяха с 14 милиарда за ден

Cъocнoвaтeлитe нa интepнeт гигaнта Gооglе Лapи Пeйдж и Cepгeй Бpин ca зaбoгaтeли c 14 милиapдa дoлapa caмo зa дeн, cлeд кaтo кoмпaниятa мaйкa Аlрhаbеt пpeдcтaви peкopдни тpимeceчни peзyлтaти. Акциите на водача се покачиха с 9,2% при започване на американската търговия на 4 февруари 2021 година, откакто резултатите демонстрираха доходи от 56 милиарда $ за четвъртото тримесечие на 2020-а. Това е 23% растеж на годишна база и надалеч надвиши упованията на анализаторите, написа Forbes.Основният източник на приход за софтуерния водач е неговата рекламна активност. За обсъждания интервал приходите му са били 46,2 милиарда $, или 22% повече от миналата година. Подразделението за облачни услуги на Гугъл обаче се оказа губещо. През четвъртото тримесечие то регистрира загуба от 5,6 милиарда $. Според класацията, в действително време Лари Пейдж е добавил 7,1 милиарда $ към чистото си благосъстояние, до 91,2 милиарда $. Бившият основен изпълнителен шеф на Alphabet в този момент е седмият най-богат човек в света. Компанията регистрира облага от 15,2 милиарда $ за последните три месеца на 2020 година.Бизнес сътрудникът му Сергей Брин пък забогатя с 6,8 милиарда, до 88,4 милиарда Долара. Така някогашният президент на компанията съумя да изпревари вложителя Уорън Бъфет и да се подреди на осмо място измежду най-богатите хора в света.

" Искаме Гугъл да бъде третата половина на мозъка "

Благодарение на непрекъснатото създаване на нови артикули, нови партньорства с други компании, а също и придобивания, Гугъл се трансформира в най-големият интернет и софтуерен бранд в света с близо 45 хиляди чиновници.А ето и какво споделят двамата " виновници " за основаването на Гугъл.

1. Лари Пейдж: Ние имаме мантра - " не бъди неприятен ", което значи да вършим най-хубавото за нашите консуматори, клиенти, за всички.

2. Сергей Брин: Всеки желае да бъде сполучлив, само че това, което желая аз, е да ме виждат подобен, какъвто бях първоначално - въодушевен, новаторски, доста набожен, етичен и безспорно оставил признак в света.

3.Лари Пейдж: Нашата цел е да организираме цялата информация на света и да я създадем универсално налична и потребна за всички.

4. Лари Пейдж: Връхната точка при търсачката е тя да схваща всичко в света и постоянно да  дава верния отговор. Ние сме надалеч към момента от това.

5. Сергей Брин: Ние желаеме Гугъл да бъде третата половина от твоя мозък.

6. Лари Пейдж: Ние не разполагаме с толкоз мениджъри, с колкото би трябвало, само че въпреки всичко е по- добре с прекомерно малко, в сравнение с с прекалено много.

7. Сергей Брин: Нещото, което желаеме, е страхотни хора да работят за нас.

8. Лари Пейдж: Ако имаш артикул, който в действителност набира необятна приложимост, то той най-вероятно е добра концепция.

9. Сергей Брин: Някои споделят, че Гугъл е Господ. Други - че Гугъл е Дяволът. Но в случай че те си мислят, че Гугъл е прекомерно мощна, запомнете, че при търсачките, както и при другите компании, всичко се свежда до едно само кликване върху друга търсачка.

10. Лари Пейдж: Ако компанията ти е малко повече учредена на съдействие, то ще постигнеш по-добри резултати, тъй като тогава ще имаш повече време и сила за регулиране и балансиране на протичащото се.

11. Сергей Брин: Преди Гугъл хората не се вълнуваха от реда в резултатите. Може да получиш хиляди резултати при дадена основна дума. Ние видяхме, че в действителност хиляди резултати не са толкоз нужни по този начин, както 10 положителни. Затова и разработихме система, която открива най-хубавите и най- потребните уеб страници.

12. Лари Пейдж: Нашият таргет е нововъведението. Ние имаме вяра, че мобилните приложения са нужда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР