Най-голямата опозиционна сила Нова демокрация планира да внесе вот на

...
Най-голямата опозиционна сила Нова демокрация планира да внесе вот на
Коментари Харесай

Опозицията заплашва Ципрас с вот на недоверие заради Македония

Най-голямата опозиционна мощ " Нова народна власт " възнамерява да внесе избор на съмнение против кабинета на премиера Алексис Ципрас, заяви организация " Ройтерс ", като цитира източници от партията.

Според него " Нова народна власт " ще изчака, до момента в който завърши дебатът за промените, нужни като част от последния избавителен пакет за Гърция. Дебатът би трябвало да завърши на следващия ден.

Възможността за избор на съмнение беше загатната от гръцки медии, само че и от представител на кабинета на Ципрас.

След съглашението за името на Македония водачът на " Нова народна власт " Кириакос Мицотакис осъди договорката, оповестена от Ципрас и македонския му сътрудник Зоран Заев, а управляващите в Атина предложиха на опозицията да внесе избор на съмнение, в случай че има възражения против проектодоговора.

С текста двете държавни управления желаят да сложат завършек на десетилетния спор, като Македония добави географски маркер към името си и то стане " Северна Македония ".

Информацията за планувания избор на съмнение беше оповестена по-рано и от гръцкия в. " Катимерини ". Според неговата версия обаче това ще се случи, в случай че държавното управление не покаже задоволителна парламентарна поддръжка за контракта, преди той да бъде подписан от министър председателите Ципрас и Заев в края на тази седмица.

На доктрина гласуването за контракта в Народното събрание в Атина би трябвало да се организира по-късно в Скопие. Мицотакис обаче счита, че договорката би трябвало да бъде подложена на гласоподаване, преди да бъде подписана.

Според информацията на " Катимерини " " Нова народна власт " чака отговора на Ципрас до края на деня.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР