Най-голямата неправителствена организация, която подкрепя каузата на жените - Български

...
Най-голямата неправителствена организация, която подкрепя каузата на жените - Български
Коментари Харесай

Гневни реакции след циничното изказване на Вежди Рашидов за жените, жертви на насилие


Най-голямата неправителствена организация, която поддържа идеята на дамите - Български фонд за дамите, настоя за оставката на Вежди Рашидов. 

Поводът е абсурден безсрамен коментар на депутата по време на обсъждане със зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Росица Кирова при включени микрофони.

„ Има и в този момент закони. Какво чешеме езици. Всички к**** се разсъниха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна ",  каза Вежди Рашидов, който е най-възрастният депутат.  

" Как не Ви е позор, господин Рашидов! С тези думи вършиме показнó за това за какво са нужни промени в Закона и Наказателния кодекс. С тези думи демонстрирате в какъв брой надълбоко сексистко и женомразко общество живеем и какъв брой доста работа имаме още! ", написа в позиция на организацията във " Facebook ".   

 

‼️ ДУМИ НА ВЕЖДИ РАШИДОВ, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ: „ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се разсъниха да се...
Posted by Български фонд за дамите / Bulgarian Fund for Women on Monday, 7 August 2023
 

Около половин час след публикуването на записа пресцентърът на ГЕРБ популяризира документално опрощение на Вежди Рашидов, в което се споделя: " Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в
сегашния спор и миг. Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение ". В пост във " Facebook " водачът на групата Десислава Атанасова назова думите на сътрудника си " неуместни и неприемливи, изключително в нас. 

Ето и още реакции:  

" Поведението и думите на господин Рашидов не бяха предопределени за необятната публика. Бяха напълно откровени и тъкмо поради това са напълно непростими. Те не отразяват популистко говорене, нито предизборна акция, а откровеното, персонално мнение на един човек. Това не предстои на опрощение, тъй като няма по какъв начин извинението да бъде откровено. Това извление е не просто непростимо, то  извън всякакво схващане от човешка позиция ", написа депутатката от Демократична България Елисавета Белобрадова. 

 

Днес гласувахме измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение, с които разширихме кръга на лицата, които могат да се...
Posted by Елисавета Белобрадова on Monday, 7 August 2023
 

" За всичките Ви изявления от години си гледаме часовника - кое време е и дали сте изтрезнял. Ходете си! ", приключва поста си Сибина Григорова.

 

Хайде, господин Рашидов, подайте си оставката. Имахте едно обикновено включване за цялата си политическа кариера, когато сякаш се...
Posted by Sibina Grigorova on Monday, 7 August 2023
 

" Какъв спор, какви права?! Тук за к*рви става дума. Щото тях да си ги бият и насилват. Вероятно както и ЛГБТИ хората. В този парламент очевидно няма хора, които да схванат, че никой не би трябвало да бъде обичай и насилван. Никой. ", реагира Мария Касимова-Моасе. 

Какъв спор, какви права?! Тук за к*рви става дума. Щото тях да си ги бият и насилват. Вероятно както и ЛГБТИ хората. В...
Posted by Maria Kassimova-Moisset on Monday, 7 August 2023
" Нямаме човешкото и морално право да съдим жертвите на принуждение. Нямаме право да принизяваме болката им и да ги гледаме изотгоре, стъпили на гигантските си предубеждения. Нямаме право да назоваваме изнасилените дами “к*рви ”, написа във Facebook Ивайло Мирчев.  " Имаме и дъщери - и нямаме право да им оставяме в завещание толкоз сбъркано в ненавист и комплексите си общество ".

 

Нямаме човешкото и морално право да съдим жертвите на принуждение. Нямаме право да принизяваме болката им и да ги гледаме...
Posted by Ивайло Мирчев on Monday, 7 August 2023
 

За оставката на " неуважаемият " Рашидов приканва и спортният публицист Камен Алипиев.

Крайно време е неуважаемият Вежди Рашидов да напусне Народното събрание и да се отдаде на заслужена отмора!
Posted by Kamen Alipiev on Monday, 7 August 2023
 
Жертвите на принуждение в " интимна връзка " получават отбрана, в случай че тя е сред мъж и жена 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР