Най-голямата международна неправителствена организация за защита на човешките прави Амнести

...
Най-голямата международна неправителствена организация за защита на човешките прави Амнести
Коментари Харесай

Амнести Интернешънъл се намеси в сделката за Нюкасъл

Най-голямата интернационална неправителствена организация за отбрана на човешките прави " Амнести Интернешънъл " се намеси в идната договорка за смяната на собствеността на Нюкасъл. Процедурата по продажбата на клуба е в самия си край, като само Премиър лийг би трябвало да утвърди прехвърлянето, което ще се реализира против повече от 300 милиона паунда. Финансирането на главната част от договорката е поето от престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, който е упрекван в систематично нарушение на човешките права в страната. Поради тази причина ръководителят на британския клон на " Амнести " Кейт Алън е изпратила писмо до изпълнителния шеф на Премиър лийг Ричард Мастърс.

Независимо дали тази договорка ще приключи, или не, ние призоваваме чиновниците и почитателите на Нюкасъл Юнайтед да се срещнат с тежката обстановка с човешките права в Саудитска Арабия и да бъдат подготвени да приказват за това.

Най-малко Висшата лига би трябвало да направи ясно изказване по какъв начин е бил направена инспекцията на притежателите и шефовете в този случай и по какъв начин е оценена информацията за положението на човешките права в Саудитска Арабия под управлението на Мохамед бин Салман. Как може тази договорка да бъде положителна за репутацията и имиджа на Висшата лига? ", се чете в част от писмото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР