Най-голямата борса за криптовалути в света Binance отбеляза рекорден брой

...
Най-голямата борса за криптовалути в света Binance отбеляза рекорден брой
Коментари Харесай

Потребителите Binance са изтеглили биткойни на стойност 1,35 млрд. долара след срива на FTX

Най-голямата борса за криптовалути в света Binance означи рекорден брой тегления на биткойни, етериум и други на фона на срутва на конкурентната платформа FTX. Според CryptoQuant през последните шест дни потребителите на Binance са изтеглили 81 712 биткойна на стойност към 1,35 милиарда $.

През същия интервал потребителите на Binance са изтеглили 125 026 токена Ethereum на стойност 155 млн. $ и 1,14 милиарда $ в други крипто валути. На този декор основният изпълнителен шеф на Binance Чанпън Джао направи изказване, в което даде обещание да сътвори фонд за възобновяване на криптовалутната промишленост. В очакване на самодейността вложителите покачиха цената на биткойна и някои други криптовалути. Към момента на писане на публикацията биткойнът се търгуваше за към 16 797 $ за биткойн, а етериумът - за 1243 $ за монета (според платформата CoinDesk).
-->
Източникът отбелязва, че тегленията от тържищата за криптовалути са проблем за промишлеността. По данни на Coinglass през последните няколко дни потребителите на криптоборси са изтеглили общо към 200 000 биткойна. В резултат на това броят на съхраняваните на тържищата биткойни спадна до 1,88 милиона токена. В допълнение към Binance, Coinbase, Gemini и Kraken означиха забележителен спад в притежанията на биткойни.

Тази наклонност се дължи на банкрута на FTX, една от най-големите тържища за криптовалути, която преди няколко дни стартира процедура по неплатежоспособност. В рамките на няколко дни салдото на FTX се свива от 20 000 биткойна до един.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР