Най-голям източник за тревогите на германците са политиките на президента

...
Най-голям източник за тревогите на германците са политиките на президента
Коментари Харесай

Германците най-много се тревожат от Тръмп

Най-голям източник за паниките на германците са политиките на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, сочи изследване на застрахователна компания за страховете на жителите на най-голямата стопанска система в Европейски Съюз, съобщи Агенция Франс Прес.

Политиките на Тръмп са посочени като съществена причина за паника от 69% от интервюираните в годишно изследване, в което предходната година №1 бе тероризмът, който в този момент отива на пето място.

Над две трети от германците имат мощни опасения, че политиките на Доналд Тръмп вършат света по-опасно място, съобщи ръководителката на изследването Бригите Рьомстед.

Вторият най-силен фактор за паника тази година е всеобщата имиграция (посочен от 63% от респондентите), следван от обществените напрежения, които такава вълна основава (също 63%), сочи анкетата измежду над 2300 души.

Следващото най-силно безпокойствие – т.е. на четвърто място с 61%, са общите подозрения на германците в потенциала на политиците им да се оправят с комплексните проблеми, пред които са изправени.

Тероризмът е №5 измежду страховете с 59%, следван от дългови проблеми в еврозоната, за които могат да платят данъкоплатците в Германия, политически и набожен екстремизъм, естествени бедствия, свързани с промени в климата, други екологични проблеми и зависимостта различен да се грижи да тях на напреднала възраст.

Анкетата е осъществена пред юли измежду 2335 жители на Германия над 14-годишна възраст, на които били заложени 21 въпроса. Проучването "Страховете на германците " се прави от 25 години от института "Инфоцентър " на застрахователната компания R+V, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР