Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира работа.

...
Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира работа.
Коментари Харесай

Защо спира работа голям завод - говори директорът

Най-големият цех за произвеждане на целулоза у нас стопира работа. Причината - липса на дървесина. Около 500 чиновници не са на работа, съобщи Нова телевизия.

Директорът Михаил Колчев споделя, че нарушените доставки на дървесина през последните пет месеца се повода за рецесията. " Постоянно намаляващите действително добивани количества на дървесина, липса на работна ръка, ниска продуктивност, неприятното време, липса на машинизация и несъблюдение на подписаните договри - това са аргументите за обстановката. Използваме времето на престой за ремонт и профилактика. Пуснали сме хората в заплатен отпуск, само че до 7-10 дни това ще завърши и ще реагираме по отношение на обстановката ", съобщи той.

По думите му над 150 лева коства кубик дърва. А това е подбудено от далавера пазара поради дефицита на дървесина.

" Браншът има потребност от промяна. България е единствената страна с толкоз ниска продуктивност в дърводобива, където се употребява най-вече ръчен труд ", акцентира Колчев.Според него имат доста дребни складови наличия, което затруднява изпълняването на договорите си. Надеждата му е, че до дни доставките ще се възстановят, а инсталациите ще бъдат пуснати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР