Най-големият спътник на Сатурн – Титан, се отдалечава от планетата

...
Най-големият спътник на Сатурн – Титан, се отдалечава от планетата
Коментари Харесай

Най-големият спътник на Сатурн се отдалечава

Най-големият сателит на Сатурн – Титан, се отдалечава от планетата си, предадоха от DailyMail, базирайки се на ново изследване. Учени учат от години Титан, втория максимален сателит в Слънчевата система. Нови проучвания са открили, че той се движи 100 пъти по-бързо от предстоящото – 10 сантиметра на година.

Титан през днешния ден е на 1,221 милиона километра от Сатурн, само че преди 4,5 милиона години е бил доста по-близо до планетата. Това значи, че цялата система се е разширила доста по-бързо, в сравнение с първичните теории на учените.

Титан е най-големият сателит на Сатурн, всред 62-те познати луни на планетата. Той се намира на 1,425 милиона километра от Слънцето. Предвид дистанцията, учените пресмятат, че температурата на повърхността му е съвсем минус 200 градуса по Целзий.

Новото изобретение е било направено благодарение на данни от галактическия уред на НАСА „ Касини-Хюйгенс “, който учеше Сатурн в продължение на 13 години. Учените открили, че орбитата на Титан към планетата се е разширила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР