Най-големият сайт за пазаруване на дрехи, за който може би

...
Най-големият сайт за пазаруване на дрехи, за който може би
Коментари Харесай

Най-големият моден онлайн магазин, за който вероятно дори не сте чували

Най-големият уебсайт за извършване на покупки на облекла, за който може би даже не сте чували?! Става въпрос за китайския онлайн магазин Shein, който към този момент съществено протяга ръка към територията на одобрени съперници и имена в сектора като Zara и H&M.

По данни на Euromonitor на база продажба на лични марки Shein към този момент е горделив притежател на короната за най-голямата напълно онлайн фешън компания в света.

Shein е учредена през 2008 година и от този момент следва една генерална цел - превзема поколението на обществените мрежи - " генерацията Z ". И компанията се върша много сполучливо в това, употребявайки инфлуенсъри в Instagram и TikTok и кодове за отстъпки, с цел да притегли по-младите купувачи на все по-пренаселения фешън пазар.

Магазинът предлага евтини и стилни модели и качва стотици нови дизайни в приложението си всяка седмица, написа Reuters. Според скорошно изследване на цените на Societe Generale цената за рокля в Sheinе излиза към половината от тази за модел на Zara.

" Можете да спестите пари, което е значимо, когато купувате облекла, защото модата се трансформира толкоз бързо ", разяснява Ребека Рондън, 23-годишна студентка във Валенсия, Испания, чиято страница в Instagram съпоставя десетки разнообразни облекла на Shein и Zara.
 H&M възнамерява затваряне на 250 магазина в международен мащаб
Вторият максимален търговец на облекла в света възнамерява затваряне на 250 магазина в международен мащаб

В момента 3% от общия брой на магазините са затворени

Пандемията на новия ковид подтиква онлайн продажбите при търговците на дребно, като даде на напълно онлайн играчите (като Shein, английския Asos и немския Zalando) преимущество пред Zara и H&M, които имат огромни мрежи от физически обекти в стотици градове по света.

През септември приложението Shein е записало 10,3 милиона изтегляния в целия свят от App Store и Гугъл Play, сочат данните на Sensor Tower. За съпоставяне - за същия интервал мобилното приложение на H&M доближи към 2,5 милиона, а Zara регистрира 2 милиона изтегляния, надлежно 4 и 5 пъти по-малко от китайския си съперник.

Към днешна дата Shein може да се похвали с 229,4 милиона изтегляния, против 123,5 милиона на H&M и 90,6 милиона на Zara. През седмицата от 27 септември до 3 октомври Shein е най-изтегляното приложение за извършване на покупки в международен мащаб в магазина за приложения на Apple съгласно платформата за разбор на пазара App Annie. Магазинът се класира в топ 10 в Съединени американски щати, Бразилия, Австралия, Англия и Саудитска Арабия.

Shein, която също продава продуктите си и посредством Amazon, не разкрива обществено данни за продажбите си или друга финансова информация. Компанията също по този начин не дава отговор на имейлите или телефонните позвънявания на редакцията на английската медия.

Фирмата има поддръжка от вложители, в това число IDG Capital и Sequoia Capital China, демонстрират данните на финансовия пазар PitchBook. Инвестиралите фондове обаче също не отговорят на претенции за изявление.

И от Zara, и от H&M отхвърлят коментар по тематиката.
 Zara ще стартира да употребява единствено органични материали в производството си до 2025 година
Zara ще стартира да употребява единствено органични материали в производството си до 2025 година

Това е част от проекта на Inditex да стане „ екологично ефикасна “ компания

Количество и качество

Въпреки че Shein продължава да печели от ден на ден почитатели, компанията има ненапълно лимитирана видимост спрямо тази на Zara и H&M. Магазинът няма вътрешно наличие в Китай, където онлайн купувачите постоянно се насочват към Taobao на Alibaba и Pinduoduo за облекла на преференциални цени. Междувременно някои консуматори споделят, че качеството на продуктите може да варира, а периодите за доставка са нестабилни.

За разлика от Zara и H&M, които имат подробна информация за източниците на облеклата си и изискванията на работа на чиновниците на своите уеб страници, както и годишни финансови доклади, Shein не дава детайлности за производството на своите артикули.

През 90-те години на предишния век притежателят на Zara - Inditex, направи гражданска война в стилната промишленост, като реагира бързо на трендовете и форсира разпространяването на магазините си, употребявайки заводи наоколо до централата в Испания.

От своя страна, Shein работи и със стотици заводи в непосредствена непосредственост до централата си в Нанкин, показват източници от промишлеността.

Въпреки това компанията е изправена пред сложната задача да проникне в претъпкания онлайн пазар, където както Asos, по този начин и Zalando регистрират скок на продажбите тази година.
 Заплахата за $24 милиарда, пред която са изправени стилните колоси Zara и H&M
Заплахата за $24 милиарда, пред която са изправени стилните колоси Zara и H&M

Една ниша може да се окаже по-печеливша от " бързата мода " в идващото десетилетие

Един от методите Shein да притегли вниманието е посредством мрежа от инфлуенсъри и " посланици на марката ". По думите на 22-годишната студентка Лора Иланес, която се занимава интензивно с популяризирането на облеклата на Shein в другите платформи и обществени мрежи, китайският магазин й дава код за отстъпка от 15% против това. Иланес е състезател и има 36 000 почитатели в Instagram. Тя също по този начин получава по 6 безвъзмездни продукта на Shein месечно против няколко поста за облеклата на компанията.

Zara и H&M също регистрират огромни скокове в онлайн продажбите, само че това е дребна част от общите им продажби. Акциите и на двете мегакомпании са паднали с над 20% от началото на февруари, което анализаторите частично оправдават с огромните си мрежи от физически магазини, които останаха затворени за месеци.
 H&M регистрира първа загуба от десетилетие насам и готви затваряне на магазини
H&M регистрира първа загуба от десетилетие насам и готви затваряне на магазини

Компанията се приготвя за стартиране на облигации
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР