Най-големият руски производител на петрол Роснефт“ заяви в сряда, че

...
Най-големият руски производител на петрол Роснефт“ заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Печалбата на „Роснефт“ е спаднала от прехвърлянето на активи в Германия

Най-големият съветски производител на нефт „ Роснефт “ съобщи в сряда, че облагата му за първите двете месеца на годината е наранена отрицателно от прехвърлянето на активи в Германия, откакто немските ръководещи поеха контрола върху огромна петролна рафинерия, благосъстоятелност на Русия, оповестява Ройтерс.
„ Роснефт “ уточни, че чистият доход за деветте месеца от началото на 2022 година е била в размер на 591 милиарда рубли (9,4 милиарда щатски долара), като това е спад с 15% по отношение на рекордните 696 милиарда рубли, регистрирани за същия интервал на 2021 година
През септември Германия сложи поделение на „ Роснефт “ под попечителството на индустриалния регулатор, поемайки бизнеса на рафинерията PCK в град Швед, доставяща 90% от горивото на Берлин, на фона на съветската военна инвазия в Украйна, която предизвика енергийна рецесия на остарелия континент.
В сряда " Роснефт " съобщи, че най-значителното негативно влияние върху приходите идва от прехвърлянето на активите на компанията в Германия към външно ръководство на Федералната мрежова организация (FNA), което докара до признаването на спомагателна загуба от 56 милиарда рубли.
Прехвърлянето на активи също по този начин докара до понижение на паричните средства със 76 милиарда рубли.
„ Роснефт “ уточни, че облагите на енергийния колос преди лихви, налози, амортизация и обезценка (EBITDA) са се нараснали с 21,8% през януари - септември до рекордните 2,01 трилиона рубли, а финансовите разноски са нарастнали до 12 милиарда $ от 9,3 милиарда $ през 2021 година макар въздействията, породени „ от външни фактори и противозаконни ограничавания “.
Руската държавна петролна компания „ Роснефт “ уточни, че „ приходите от продажби и приходите от асоциирани предприятия и взаимни предприятия “ през деветте месеца до септември в това число са се нараснали с 19,1% до 102,3 милиарда $ в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Компанията също по този начин сподели, че нейното деветмесечно произвеждане на въглеводороди за 2022 година е достигнало 4,97 милиона барела петролен еквивалент дневно, което е нарастване с 2,2% на годишна база.
„ През първите девет месеца на 2022 година компанията усили производството на въглеводороди и сполучливо усъвършенства каналите за дистрибуция: доставките на нефт за Азия набъбнаха с към една трета и изцяло компенсираха спада в доставките за европейски купувачи “, разяснява ръководителят на Управителния съвет на „ Роснефт “ и основен изпълнителен шеф Игор Сечин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР