Най-големият проблем за (влизане в) Еврозоната изобщо не е инфлацията.

...
Най-големият проблем за (влизане в) Еврозоната изобщо не е инфлацията.
Коментари Харесай

Лорер посочи най-големия ни проблем за еврозоната

„ Най-големият проблем за (влизане в) Еврозоната въобще не е инфлацията. Най-големият проблем за Еврозоната пред България е описът с условия и доста от тях са механически ”. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS депутатът от „ Продължаваме Промяната ” Даниел Лорер във връзка задачата България да бъде призната в еврозоната.

Като огромно отчаяние тази седмица той дефинира провалената смяна на Застрахователния кодекс. „ Там има ясни инструкции какво да вършим, с цел да нямаме проблем със Зелените карти ”, изясни депутатът от Политическа партия. Според него била нечиста сделка възможното повишаване на застраховките.
-->
За признатото нарастване на Минималната работна заплата, признато по-рано денем в Народното събрание, той сподели, че тя ще вдигне равнищата на заплатите в цялата страна. „ Този таван последователно ще стартира да надига ниските заплати у нас ”, счита Лорер.

Той прави оценка позитивно активността на 48-ото Народно заседание. „ Бих озаглавил 48-ия парламент „ ненадейно позитивно ”, тъй като ни демонстрира, че когато желае – може. В този парламент доста постоянно се вдигаше градуса на парламент отвън всяка нормалност. Може би и хората не си дават сметка какъв брой доста неща успяхме да свършим ”.

 „ В региона опазване на здравето успяхме да се съгласим всички политически сили, че ще има повече пари – и за регионалните лечебни заведения, и за аптеките по места, несъмнено – когато проима бюджет за страната ”, сподели Лорер.

Според него в Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да останат плановете за възобновима сила. „ И планът за акумулатори, и планът за възобновими енергийни източници би трябвало да останат (в Плана) – било слънчеви, било геотермални източници би трябвало да останат, с цел да премине нашата енергетика на ново ниво. Има още един проект, който е пропуснат – с 2 милиарда лв. по проекта „ Справедлив преход ” да се погрижим за хората в Стара Загора, Кюстендил, Перник – хората, които са били в бизнеса с въглищни мини, тецове ”, сподели депутатът от „ Продължаваме промяната ” и някогашен министър на нововъведенията и растежа.

По мотив предлагането на Има Такъв Народ да се организира референдум за смяна на държавното устройство той изясни – „ Това са цялостни нелепости. Не разбирам за какво който и да е зад придвижванията за смяна на устройството на страната е избрал един толкоз банкрутирал политически представител ”.

„ Между съседи най-важното е всеки да се усеща добре, с цел да се усеща цялата кооперация добре ”, съобщи депутатът от ПП по мотив отправените апели към неговата парламентарна група да се извинят за повдигането на ветото към РСМ за начало на договарянията за еврочленство. Лорер изрече състрадание към околните на пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР