Най-големият проблем за бюджета е ще се случат ли приходите.

...
Най-големият проблем за бюджета е ще се случат ли приходите.
Коментари Харесай

Икономисти скастриха Асен за бюджета: Ще има рев и сълзи! Г-н Василев май е забравил…

Най-големият проблем за бюджета е ще се случат ли приходите. Никой не ни дава подобен растеж – 1,8, на Брутният вътрешен продукт. Това разяснява пред bTV икономическият специалист Мика Зайкова във връзка Бюджет 2023 година
„ Г-н Василев май е не запомнил, че целият свят, включително и нашият максимален търговски сътрудник Германия, влизат в криза “, уточни тя по адрес на финансовия министър Асен Василев.
Според икономиста Владимир Сиркаров по линия на приходната част има заложен много сериозен растеж на приходите. „ Не е изключено да има проблеми с осъществяването на тези доходи, което да докара от потребността за престуктуриране на бюджета “, уточни той.
Иван Нейков, някогашен обществен министър, съобщи: „ Смятам, че това беше максимумът, който можеше да бъде изработен в днешната обстановка “. Той посочи, че във връзка с изведените два целта – влизане в Еврозоната и Шенген, „ от тая гледба точка бюджетът реализира задачите си “.
По думите му, би трябвало да приемем обстоятелството, че не живеем към този момент в Covid пандемия и би трябвало да отпаднат някои от инструментите за подкрепяне.
„ Ще има плач и сълзи от някои от бизнесите, единствено че това е животът, не може цялостен живот страната да дундурка бизнесите “, съобщи той.
Мика Зайкова репликира: „ Хайде тогава да стегнем тогава малко и бизнеса. Защо са ни тия ДДС-та по-ниски? “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР