Най-големият проблем, пред който сме изправени, е свързан с медиците

...
Най-големият проблем, пред който сме изправени, е свързан с медиците
Коментари Харесай

Пращат джипита и студенти в болниците с ковид

Най-големият проблем, пред който сме изправени, е обвързван с медиците на първа линия. Имаме сериозен недосдтиг във връзка с техния физически потенциал. Те са изморени, огромна част са инфектирани, има заболели и в реанимация. Решението го виждаме в присъединяване на лекарите от извънболничната помощ и по-специално експертите в ДКЦ-тата. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на Националния действен щаб.

Ще упорствам кметовете в общини със сериозен дефицит на експерти да създадат срещи с лекарите от извънболничната помощ, да намерят метод да ги назначат в лечебните заведения, с цел да оказват помощ на своите сътрудници и да получат заплащане. Ще проведем срещи с ректорите на медицински университети, с цел да може студентите да оказват помощ в лечебните заведения с коронавирус и това да се смята за техен стаж.

Днес в 3 часа ще имаме среща с българската Асоциация на заведенията, с цел да търсим решение, сподели още здравният министър.

29 са умрелите с коронавирус през миналото денонощие, прави усещане, че измежду тях има по-млади. За мъж на 40 година няма информация за съпътстващи болести. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР