Най-големият джаз фестивал у нас – Банско джаз фестивал, стартира

...
Най-големият джаз фестивал у нас – Банско джаз фестивал, стартира
Коментари Харесай

25 години Банско в джаза

Най-големият джаз фестивал у нас – Банско джаз фестивал, започва с цялостен площад чудесната колаборация от Ангел Заберски и Милица Гладнишка, която сложи началото на празничното издание на Банско джаз фестивал.

Препълнен площад посрещна първите музиканти, коитосе качиха на сцената в Банско, с цел да слагат началото наосем дневния джаз фестивал в града. С първите ноти навиртуозния Ангел Заберски и прелестния глас на Милица Гладнишка, публиката стана на крайници и остана по този начин докрая на вечерта на откриването.

Украинската група РАДЗ бенд показаха забавна стратегия от пробен и авангарден джаз. Развитието на вечерта от унгарската група Electric Shock, пауър фюжън звуча в Банско – мощна, прочувствена със свежо и непоколебимо звучене.

Чудесните реализатори на сцената и разчувствана аудитория продължиха и през втората фестивална вечер където грандамата на българския джаз Камелия Тодорова, съумя за следващ път да накара аудитория да заживее с джаза.

Една от най-очакваните джаз дами – Арпи Алто, поднесестилна стратегия, особено основана за фестивала. Наконцерта в Банско тя изпя и една авторска ария на ЛюбоДенев, Happiness, написана още през 1984, а стана ясно, че той замисля основаването на творба за арменскатапевица, освен това по-мащабна.

Сцената на Банско посрещна и най-новото попълнение в огромното брас семейство – The essential FUNK trombone. Публиката се влюби в музиката, която претвори фънка през разнообразни призми. Събраните в едни план мощни индивидуалисти с разнообразни креативен търсения подвигнаха на крайници публиката в Банско и през втората вечер с компактен бас, остра като бръснач китара, темп с леко ориенталски привкус и ослепителен тромбон, и гальовен саксофон.

Фестивалът и тази година уголемява своята социалнозначима активност и поддръжка на млади гении. Специалноза задачата, в града е построена втора сцена в градския парк, която е предоставена напълно на млади създатели, които даимат опция да показват музиката пред публикатана Банско в обособени дневни концерти, всеки ден от 11 часа. Всеки ден изпълнителите от огромната сценапровеждат майсторски класове с младите джаз гении.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР