Най-големият автомобилен индийски производител Maruti Suzuki обяви плановете си да

...
Най-големият автомобилен индийски производител Maruti Suzuki обяви плановете си да
Коментари Харесай

Maruti Suzuki представя малка електрическа кола

Най-големият авто индийски производител Maruti Suzuki разгласи проектите си да пусне на пазара дребна електрическа кола на налична цена през идната година. Компанията ще бъде подготвена с изработването на новото транспортно средство през 2020 година, само че комерсиализирането му ще зависи от желанието на купувачите да заплащат повече за електрическа версия, съобщи ръководителят на индийския клон на Suzuki Баргава пред Economic Times.

"WagonR Electric се тества и ще бъде подготвен през идната година. Но това, което компанията може да създава и продава, ще зависи от желанието на клиента да закупи автомобила като се имат поради рестриктивните мерки на цената и пространството за таксуване ", означи Баргава. През предходната година автомобилната компания организира обстойно изследване на пазара, с цел да реши условията на индийските клиенти във връзка с електрическата подвижност.

Maruti Suzuki към този момент тества 50 електрически WagonRs. Електрическата версия на дребната кола може да коства толкоз, колкото Rs 12 lakh, като се има поради актуалният регулаторен режим, оповестиха от компанията. Правителството на Индия дава по-ниска данъчна ставка от 12% за електрическите транспортни средства, против 28% за тези, които се зареждат от мотори с вътрешно горене.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР