Най-големия национален форум за бъдещето на младите хора у нас

...
Най-големия национален форум за бъдещето на младите хора у нас
Коментари Харесай

Стандарт с най-големия национален форум за младите

Най-големия народен конгрес за бъдещето на младежите у нас прави " Стандарт ". Дискусията " Нов стандарт за младите - обучение. Иновации. Предприемачество " събира на 24 юни в столичния х. " Маринела " вицепремиера Корнелия Нинова, министрите на нововъведенията Даниел Лорер и на образованието акад. Николай Денков с национални юношески и студентски организации, университети и бизнес. Във форума вземат участие още зам.-министъра на младежта и спорта Диана Иванова и ръководителят на Българската организация за вложения Богдан Богданов.

Нинова, Лорер, Денков и Иванова ще показват опциите за младежите по националните стратегии.

В полемиката ще се включат ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, ръководителят на общото заседание на УниБит проф. Стоян Денчев, Виктор Серафимов, учител в Американския университет, изпълнителният шеф на АИКБ Добрин Иванов, ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, зам.-председателят на ПГ на " Продължаваме промяната " Владимир Табутов, представители на бизнеса. Специални похвали за участниците във форума ще поднеса Н. Пр. Закия ел Мидауи, ексклузивен и пълномощен дипломат на кралство Мароко у нас.

Националният конгрес " Нов стандарт за младите - Образование. Иновации. Предприемачество " е част от националната акция на " Стандарт " " Българи на младите гении ".

С нея желаеме да покажем какъв брой богата е страната ни - не на газ, ток, пари или думи. А на млади гении. Деца, възпитаници, студенти, млади експерти, които имат капацитет да трансформират радикално науката, стопанската система, изкуството. Стига да бъдат видени, чути и подкрепени. Стига да получат своя късмет. тъй като бъдещето е на младите. България е на младите.

Ето програмата на форума " Нов стандарт за младите - Образование. Иновации. Предприемачество ":

24 юни 2022 година, 10:00 часа, хотел „ Маринела “, зала София 3П Р О Г Р А М А

 

Модератор на форума: Славка Бозукова, основен редактор на медия „ Стандарт “

10:00 – Начало

10:00 – 10:05 – Входно изявление на Славка Бозукова - открива форума и афишира задачите и целите на националната акция.

10:05 – 10:15 – Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на стопанската система.  Представя опциите за финансиране на дребни и междинни предприятия.  Фонд  „ Индустрия “

10:15 – 10:25 – Даниел Лорер, министър на нововъведенията и растежа. Представя опциите пред младите бизнесмени, които имат намерение да вземат участие с планове свързани с конкурентоспособност и нововъведения.

10:25 – 10:35 – Акад. Николай Денков, министър на образованието и науката в България. Представя опциите, които дава програмата обучение за младежите.

10:35 – 10:45 – Изказване на Диана Иванова, заместител - министър на младежта и спорта. Представя националните юношески стратегии

10:45 - 10:55 – Изказване на Богдан Богданов – изпълнителен шеф на Българска организация за вложения. Представяне на български и задгранични вложения в подтекста на поддръжка за личностното развиване на младежите у нас.

10:55 – 11:00 – Изказване на проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС

11:00 – 11:05 – Изказване на Виктор Серафимов, Американски Университет в България. Представя нововъведенията в образованието в Американския университет и по какъв начин се реализира връзката просвета - бизнес във висшето образователно заведение.

11:05 – 11:10 – Изказване на Мирослав Цеков, ръководител на Национален юношески конгрес. Представя ползите и упованията на младежите по отношение на сполучливата им реализация.

11:10 – 11:15 – Изказване на Добрин Иванов, изпълнителен шеф на АИКБ

11:15 – 11:30 – Изказвания на представители на законодателната власт.

11:30 –12:00 – Дискусия с присъединяване на представители на изпълнителната власт с работодателските организации, младежките сдружения, студентските съюзи и висшите образователни заведения.

12:00 – Край на форума

Коктейл с похвали за участниците в полемиката от Н.Пр. госпожа Закия Ел Мидауи, ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Мароко в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР