Най-големите уебсайтове на територията на Сибир в Руската федерация трябваше

...
Най-големите уебсайтове на територията на Сибир в Руската федерация трябваше
Коментари Харесай

Забраниха на руски сайтове да съобщават за загиналите военни в Украйна

Най-големите уеб страници на територията на Сибир в Руската федерация трябваше да отстранен страници с формалните описи на съветски бойци, починали във войната в Украйна. Това се наложи откакто съветски съд по дело на военната прокуратура дефинира тази информация като „ неразрешена “, написа Taiga.info.

Светлогорският градски съд на Калининградска област разгласи за неразрешена информация листата на починалите в Украйна съветски военнослужещи. Въпросният лист е бил поместен на уралския уебсайт 74.ru, както и на псковския уеб страница 60.ru, които са част от " Мрежата на градските портали ". За съставянето на листата са били употребявани публични източници, само че след решението на съда тази информация към този момент се води неразрешена за разпространяване на територията на Руската федерация.

Делото е заведено от военния прокурор на 73-та военна прокуратура на гарнизона на Балтийския флот. Съдът е решил, че това е информация, „ разкриваща загубата на персонален състав във военно време и в спокойно време по време на специфична интервенция “. Според съда тези данни се класифицират като държавна загадка, чието откриване може да докара до наказателна отговорност.

От уеб страницата 74.ru сервират своите извинения на " майките и бащите, съпругите, децата, околните и приятелите на военнослужещите, починали по време на военната спецоперация в Украйна " за това, че се постанова да смъкват от уеб страницата си този лист.
ТЕМА преди 4 часа 804 преди 5 часа 905 преди 7 часа 949
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР