Най-големите търговци на суровини в света не изключват, че до

...
Най-големите търговци на суровини в света не изключват, че до
Коментари Харесай

Очакват цената на петрола да скочи до 100 долара

Най-големите търговци на първични материали в света не изключват, че до края на тази година петролът ще скочи до 100 $ за барел, оповестява Financial Times .

Цената на черното злато ще пораства заради закъснение на вложенията за нови доставки на фона на пиково търсене след пандемията, предвиждат участниците на пазара, в това число топ мениджъри на Vitol, Glencore и Trafigura, както и специалисти от банката Goldman Sachs. Главният изпълнителен шеф на Vitol Ръсел Харди назова цената от 100 $ „ евентуална “. Той обаче означи, че има запас от към 5 милиона барела, защото страните от ОПЕК + към момента лимитират доставките.

„ Ако намалите предлагането, без да отговаряте по едно и също време на търсенето, можете да получите ценови скок “, сподели Алекс Сана, основен търговец на нефт в Glencore.

По-рано съветският вицепремиер Александър Новак посочи условие, при което цените на петрола ще се покачат до 200 $ за барел. Той счита, че това е допустимо, в случай че бъде прекъснато финансирането на нови петролни планове. По-рано руският енергиен министър Николай Шулгинов говори за петрола по 100 долара . Той счита, че повишението на цените до такова равнище е малко евентуално през идващите три години, напомни Лента.ру.

Цените на петрола не са се повишили над 100 $ за барел от 2014 година насам. В момента барелът се търгува на цена от 70 $ за барел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР