Най-добрият ни скиор в момента - Алберт Попов, завърши на

...
Най-добрият ни скиор в момента - Алберт Попов, завърши на
Коментари Харесай

Алберт Попов записа най-слабото си класиране този сезон

Най-добрият ни скиор сега - Алберт Попов, приключи на 21-во място в третия за сезона слалом за Световната купа, извършен на осветяване в немския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

Спортист №3 на България за 2022 година бе 11-и след първия манш, с закъснение от 1.96 сек. след лидера Хенрик Кристоферсен (Нор), само че във второто втурване сред вратите позволи две неточности, поради които завърши в долната част на тредесетицата, която разпредели точките за Световната купа. 

21-ото място е най-слабото класиране на 25-годишния софиянец през сегашния сезон . Той бе 11-и Вал д`Изер (Фр) на 11 декември и 10-и в Мадона ди Кампилио (Ит) на 22 декември. А личният му връх е 4-ото място на слалома в Куршевел (Фр), реализирано на 20 март 2022 година

Другият ни представител в надпреварата -  Камен Златков, падна малко след първата контрола при първото втурване сред вратите и не приключи.

А успеха завоюва Хенрик Кристоферсен (Нор), който затвори надпреварата с комбинирано време от 1:47.38 мин. и това бе третата му поредна победа на слаломи в Гармиш след двете през предишния сезон (26 и 27 февруари 2022 г.), както и 29-о първо място за Световната купа (22 на слалом и 7 на великански слалом(.

Челната тройка бе допълнена от Мануел Фелер (Ав, +1.22 сек.) и Клеман Ноел (Фр, +1.46 сек.).

За дребната международна купа в слалома Кристоферсен е водач с 220 т., следван от Фелер с 205 и четвъртия през днешния ден - Даниел Юл (Швейц) със 186. Алберт Попов е на 13-о място с 60 т.

А в генералното нареждане за Кристалния глобус норвежецът е трети с общо 485 т., до момента в който пред него са Марко Одермат (Швейц) с 946 и Александер Омод Килде (Нор) с 617.

 

В ПОДНОЖИЕТО НА РЕКОРДА

Същевременно Микаела Шифрин завоюва своята победа №81 за Световната купа при дамите и се приближи единствено на един триумф от върха, притежаван от нейната сънародничка Линдзи Вон. Американката доминираше на слалома в Загреб (Хър), където за последно победи през 2019 година

Шифрин бе най-бърза и в двата манша и завоюва с комбинирано време от 1:36.42 мин. Топ 3 допълниха олимпийската шампионка Петра Влъхова (Слвк, +0.76 сек.) и шведката Ана Свен Ларсон (+1.21 сек.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР