Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой не

...
Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой не
Коментари Харесай

Мартин Чой започна тренировки след контузията в Гръция



Най-добрият ни играч по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой не съумя да записа седмо присъединяване в легендарното  " 24 часа на Льо Ман ". 36-кратният ни народен и източно-европейски първенец пропусна конкуренцията поради травма, само че участва на съревнование по покана на  френския отбор EnergieEndurance 91, за които кара в международния шампионат за устойчивост.

„ Чувствам се сносно. Много скоро ще се кача още веднъж на мотор. Малшанс в първия кръг от източно-европейския шампионат, един несръчен румънец се спря в мен. Последва неприятно рухване, което ме изкара от двете надпревари в Гърция и от това на Льо Ман. Това е мотоспорта и го има в играта.  Възстановявам се, всичко е наред. По-малко от две седмици след рухването възвърнах тренировките. Гледам напред към идващото съревнование “, показа особено за БНР Мартин Чой.
В това издание на надпреварата тимът на EnergieEndurance 91 приключи на влиятелното 9-то място.

„ Аз се усещам по-добре, когато съм на трасето. Оказах им морална поддръжка. Направиха един доста, доста мощен резултат. При изискване, че стартираха от 30-та позиция, при присъединяване на 52 тима – приключиха на 9-то място. Дори единствено да следиш надпреварата „ 24 часа на Льо Ман “ е супер изморително. Нищо не е свършило. Ние имаме още два формата по 24 часа – на именитата писта „ Спа “ и на „ Болдор “ във Франция. Просто доста ме заболя, тъй като през последните 6 месеца хвърлихме доста труд – аз, тима в България и този във Франция, и по този безразсъден метод да го пропуснем, беше мъчително. Но, всяко зло за положително. Може да се защитих от нещо доста по-лошо “, добави Мартин Чой.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР