Най-добрият начин за разтоварване след празниците е като включим повече

...
Най-добрият начин за разтоварване след празниците е като включим повече
Коментари Харесай

Диетолог: Повече растителна храна в менюто за разтоварване след празниците

Най-добрият метод за разтоварване след празниците е като включим повече растителна храна в менюто си, счита диетологът доктор Мария Николова. Препоръчва се дневно да се ядат по две-три яйца, порцията месо да е от 150 до 200 грама, зеленчуците да са от 250 до 350 грама, изясни тя в предаването " Тази заран ".

" По време на празниците е особено и дългото интоксикиране на организма с храна и алкохол и по тази причина се стига и до тежки последствия. Все отново с изключение на количество и качество на храната, имаме и режим на хранене – закуска, обяд и вечеря, а не това да се слее в безпределно угощение ", сподели доктор Мария Николова.

Тя предложи, с цел да разтоварим организма, преди всичко да ограничим интервала, в който одобряваме храна. " Сега е настоящ по този начин наречения фаст – да имаме най-малко 14 часа апетит и отмора на стомашно-чревния тракт. На второ място храненията да са през 4-5 часа, като изберем някакъв плод и млечен артикул за закуска, салата или зеленчукова чорба за другите хранения, към които да прибавим риба или постно месо, а може и целият ден да е на растителна храна ", посъветва диетологът.

" При здрави хора не мисля, че има връзка сред храните и слагането на ваксина против ковид ", уточни лекарят. " COVID-19 визира жлези с вътрешна секреция като панкреаса и имаме нараснал вкус към сладки храни, в това число и след слагането на ваксини ", изясни тя.

" Голямо европейско изследване сподели, че хора, които нямат проблем с телесното тегло и нямат метабилотни отклонения, са повишили тежестта си с до 3 кг по време на пандемията. При обособени пациенти има много по-застрашителни числа от десетки килограми. Все повече деца също са наранени ", заяви диетологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР