Най-добрият френски съдия - Клеман Тюрпен ще ръководи реванша в

...
Най-добрият френски съдия - Клеман Тюрпен ще ръководи реванша в
Коментари Харесай

Най-добрият френски съдия ще ръководи Лудогорец - Малмьо

Най-добрият френски арбитър - Клеман Тюрпен ще управлява реванша в плейофите на Шампионската лига по футбол сред Лудогорец и Малмьо, който е плануван за вторник от 22:00 часа в Разград. Помощници на Тюрпен са сънародниците му Никола Данос и Сирил Грингор. Четвъртият арбитър Жереми Пиняр също е от Франция. Видео помощник рефер ще бъде Жером Бризар, а негов асистент - Делажод Вили. 39-годишният Клеман Тюрпен бе арбитър на финала на Лига Европа сред Виляреал и Манчестър Юнайтед през май, извоюван от испанците след осъществяване на дузпи.

Интересно е, че той управлява и най-старото столично дерби сред Левски и Славия на 4 юли 2020 година, извоювано от " белите " с 2:1. Тогава задачата бе той да поддържа форма, откакто френското състезание бе спряно поради пандемията от ковид.

Клеман Тюрпен обаче досега не е носил шанс на Лудогорец, на който е управлявал два мача в Европа. На 13 март 2014-а в София " орлите " губят тежко от Валенсия с 0:3 в първи осминафинал в Лига Европа под управлението на французина. Няколко месеца по-късно още веднъж Тюрпен управлява мач на Лудогорец в групите на Шампионската лига, изгубен от Реал в Мадрид с 0:4. Тюрпен е свирил и победа на Ботев (Пловдив) над Зрински Мостар с 3:0 в предварителните кръгове на Лига Европа през 2013 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР