Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си
Коментари Харесай

България е на крака! Гришо зарадва хиляди българи с тази юбилейна победа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на шампионата в Чънду. В мач от втория кръг Гришо надделя перуанеца Хуан-Пабло Варияс с 6:3, 6:4 за един час и 26 минути игра. Това е победа №400 на хасковлията в професионалния мъжки тенис. Той получи специфична премия по този случай след триумфа над Варияс.
Двубоят трябваше да се организира в петък преди обяд, само че първо беше отсрочен с малко повече от един час поради дъжд, а по-късно изместен за тази заран, предава Блиц Спорт.
На четвъртфиналите Гришо ще се изправи против австралиеца Кристофър О`Конъл, който през вчерашния ден надделя японеца Таро Даниел със 7:6 (10), 6:4. До момента Димитров има две победи в двата си мача против 29-годишния О`Конъл. Първата е през 2017 година на Australian Open, а втората е през тази година на четвъртфиналите в Женева.
ПЪРВИ СЕТ
Мачът стартира добре за Григор Димитров, който взе ранен пробив и поведе с 2:0. При собствен сервис Гришо поведе с 30-0, само че позволи поврат и Варияс върна брейка, а по-късно то затвърди и изравни резултата за 2:2. Нов пробив на българския тенисист му разреши да върне задатъка си от два гейма. Последва повтаряне на третия гейм, защото Димитров поведе с 30-0 при собствен сервис и позволи перуанеца да върне брейка. Гришо отговори незабавно с следващ пробив в подаването на противника и поведе с 5:3, което му разреши да сервира за продобиване на сета. Хасковлията взе подаването си на нула, а с това и първата част с 6:3.
ВТОРИ СЕТ
Вторият сет стартира с разменени геймове, а по-късно Григор Димитров показва слабостта от първата част. Българинът направи пробив в подаването на Варияс, с цел да поведе с 2:1, само че незабавно по-късно противникът му върна брейка и изравни резултата. Перуанецът взе подаването си и поведе с 3:2. Последва замяна на извоювани лични сервис-геймове. Това продължи до 4:4, когато Григор Димитров направи нов пробив в подаването на перуанеца и получи късмет да сервира за продобиване на мача. Гришо не позволи изненада, взе подаването си, а с това частта с 6:4 и мача в два сета.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР