Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на полуфинала турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на полуфинала турнира
Коментари Харесай

Димитров отрази два мачбола и стигна полуфинала на турнира в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на полуфинала шампионата от АТР 250 в Мелбърн. Той отрази два мачбола и победи №57 в международната класация Ботик ван де Зандсхулп с 6:7(5), 6:0, 7:5 на централния корт " Род Лейвър Арина " след повече от 2 часа и половина игра.

В първия гейм двамата си размениха по един пробив. Първо 26-годишният нидерландец направи брейк за 3:2, само че Димитров незабавно го върна. Така се стигна до тайбрек, в който промяната на полетата пристигна при 3:3 точки. Ван де Зандсхулп стигна до сетбол при 6:5 и го осъществя на първи сервис на Гришо след 65 минути игра.

Българинът стартира доста мощно втория сет и не даде гейм на противника си.

Четвъртфиналистът от US Open Ван де Зандсхулп прекъсна серията на Гришо от шест следващи гейма, като съумя да завоюва подаването си при започване на рашаващия сет. След това той съумя да пробие за 4:2, а по-късно и да затвърди.

При 2:5 Димитров сервираше за оставане в срещата и се оправи на нула. После нидерландецът подаваше за място на полуфиналите. Той поведе с 40:15, само че Димитров отрази двата мачбола, а по-късно върна пробива за 4:5. В 11-и гейм Григор проби при петата си опция и по-късно сервираше за успеха. Той първо отрази две точки за връщане на пробива, стигна до мачбол и съумя да го осъществя.

Съперник на Димитров на полуфинала ще бъде 24-годишният квалификант Максим Креси. Американецът, който е №112 в света, в профил Жауме Мунар от Испания след 7:6(3), 6:4.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР