Най-добрите спортисти на Община Разград за отминаващата година получиха признание

...
Най-добрите спортисти на Община Разград за отминаващата година получиха признание
Коментари Харесай

Признание за най-добрите спортисти на Община Разград за 2022 г.

Най-добрите спортисти на Община Разград за отминаващата година получиха самопризнание за постигнатите от тях триумфи на специфична гала, проведена от Община Разград.

Призовете на отличените състезатели връчиха Кметът Денчо Бояджиев, ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим, секретарят на Община Разград Нели Добрева, ръководителят на Постоянната комисия по младежта, спорта и туризма в Общинския съвет Ремзи Реджеб и основен специалист „ Спорт “ в Община Разград Валери Бойчев.

Кметът Денчо Бояджиев благодари на спечелилите заслужени награди спортисти за това, което реализираха през годината. Г-н Бояджиев насочи пожелания към състезателите и техните треньори за здраве, безстрашие и нови триумфи през 2023 година за одобряване и надграждане на постигнатото.

Призьорите получиха плакети с имената и класирането си в десетката, както и парични награди, а за двете дами имаше и по една алена роза от Кмета Денчо Бояджиев.

№1 в класацията „ Спортист на Община Разград за 2022 година “ е 17-годишният Лъчезар Вълчев. Той е играч от СКЛА “Лудогорец “ с треньор Красен Цонев. Роден е на 26 май 2005 година През отминаващата 2022 година най-големите му достижения на национално и интернационалните нови са: първо място в дисциплината троен скок на националния шампионат за юноши до 20 години и първо място на европейско състезание за юноши до 18 години с резултат 15,76 м. Пред локалните публицисти преди церемонията Лъчезар Вълчев показа, че с цел да се стигне до върха би трябвало да се положат доста старания, болки и усърдия, би трябвало и да си доста борбено. През идната година той си е сложил за цел европейска купа и в идната възрастова категория – юноши до 20 години, както и присъединяване в Европейското състезание за мъже.

На втора позиция е другият играч от района с достижение на европейски конгрес. 19-годишната Фатме Шабан е състезателка от СКБ “Лютфи Ахмедов “ с треньор Дениз Хамид. През 2022 година е републиканска шампионка при дамите в кат. 59 кг. и бронзова медалистка от Европейско състезание за девойки до 21 години в същата категория.

На трето място е футболистът от ПФК “Лудогорец “ Кирил Десподов. Тимът е първенец на България за сезон 2021/22 година, доближи до групова фаза на шампионата Лига Европа и 1/16 финали на шампионата Лига на конференциите.

Четвърти в класацията е другият номиниран лекоатлет – Владислав Димитров. 19-годишният играч на СКЛА “Лудогорец “ е победител в националния шампионат по лека атлетика за юноши до 20 години в дисциплината хвърляне на диск с резултат 49,17 м., на балканско състезание в същата възраст е на шеста позиция.

Пети в класацията е колоездачът от Съюзна контролна комисия “Спринт “ Мирослав Минчев, който е победител на държавния лично-отборен шампионат в дисциплината 1000 м. от място и в екипен спринт.

На шеста позиция е състезателят от ШК “Абритус “ Ивайло Енчев с най-хубави достижения през годината: първо място по интензивен шах на държавно самостоятелно състезание и трето място в класическия шахмат на интернационалния шампионат „ Георги Трингов “.

На седма позиция е Никола Комаровски от Съюзна контролна комисия “Будо “. През годината той е класиран на второ място в дисциплината кумите кат. 70 кг. на държавно състезание за младежи 16-17 година и победител в същата дисциплинираност и възраст, само че в кат. до 75 кг. на Европейско състезание по киокушин карате.

Осми в спортната десетка на Разград е Николай Йончев – играч по културизъм на Семеен кодекс “Гладиатор “. През годината той е победител в дисциплината бодибилдинг до 90 кг. на шампионат „ Хеброс “, шести в дисциплинираност класическа физика на Европейско състезание и втори на Балканско състезание в дисциплините класическа физика и бодибилдинг до 90 кг.

На девето място е вторият герой в класацията. Хюсеин Динчер Ибрахим е държавен отличник от шампионата за юноши до 21 години в кат. 61 кг., класира се на 20-то място на Европейско състезание до 21 години.

Десетката приключва с още един колоездач – Николай Станчев е победител в отборния спринт на държавно състезание и втори в дисциплината кейрин.

„ Отбор на годината “ е мъжкият отбор на ПФК “Лудогорец 1945 “.

В категорията „ треньор на групови спортове “ победител е наставникът на ПФК “Лудогорец “ Анте Шимунджа, а при самостоятелните спортове – треньорът на „ Спортиста на годината “ Красен Цонев. Лекоатлетка е и победителката в категорията „ най-перспективен млад играч “. 14-годишната Каролина Иванчовска от СКЛА “Лудогорец “ е победител в дисциплината 400 м. тичане на народен шампионат за девойки под 16 години, класира се пета в същата дисциплинираност на интернационалния шампионат „ Младост “ в още по-висока възрастова група – под 18 години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР