Най-добре е в този кабинет да бъдат по-политически неутрални лица.

...
Най-добре е в този кабинет да бъдат по-политически неутрални лица.
Коментари Харесай

Захариева: От устата на Асен Василев идват най-проблемните изречения! ПП да си помислят сериозно

„ Най-добре е в този кабинет да бъдат по-политически неутрални лица. Добри специалисти, които да могат да стартират от ден 1 и макар, че би трябвало да им дадем 100 дни, те действително няма да ги имат тези 100 дни. Те би трябвало да предложат бюджет след 2 седмици. До колкото разбирам те упорстват Асен Василев да е финансов министър. Не знам обаче дали не би трябвало да помислят съществено още веднъж и освен, че той е блестящо политическо лице и с спорно мнение и напрежение и от нас, само че освен, за това какво ще се, случи когато отиде в администрацията, тъй като от неговите уста са най-проблемните фрази. И освен, че не се извини, той ги удостовери. “
Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС. Според нея би трябвало ПП-ДБ би трябвало да създадат взаимни отстъпки за състава на държавното управление. А и наличието на Асен Василев като финансов министър ще затрудни работата на упования кабинет.
По думите ѝ, има огромен отпор за това да има определено от Народното събрание държавно управление.
„ Отпор от тези, които желаят президентска република. От тези, които желаят България да направи завой и да се откаже от ясната, поредна, без значение кой е управлявал през последните 33 години, геополитическа ориентировка на България “, посочи тя.
Захариева счита, че без промени в Конституцията, няма по какъв начин да се направи сериозна правосъдна промяна, която да е призната от оптимално необятен кръг от българските жители, а това може да стане с диалог с другите политически сили. И никой от тях не е споделил, че не желае правосъдна промяна.
Още от началото, когато се видя изборният резултат, на нас като виновна политическа мощ ни беше ясно, че е извънредно комплицирана задача. За следващ път българският гласоподавател сподели на политиците, че би трябвало да се разберете и желаеме да работите дружно, акцентира Захариева и добави:
„ Не инцидентно призовахме всички към отговорност. Абсурдно е това, което се случва в България – 2 години да не можем да съставим постоянен кабинет. Държавата да е безусловно в безтегловност, с разрушени институции, с липса на доверие, със срив на парламентаризма и парламентарната република. Това, което ни води е ползата на България. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР