Най-добрата състезателка в света в скока на височина в последните

...
Най-добрата състезателка в света в скока на височина в последните
Коментари Харесай

Ласицкене потвърди участие на Диамантената лига в Юджийн

Най-добрата състезателка в света в скока на височина в последните години Мария Ласицкене удостовери присъединяване на шампионата от Диамантената лига Prefontaine Classic в Юджийн на 30 юни. През през 2017 година тя реализира 2.03 метра там, което към момента е връх на шампионата.

Рускинята несъмнено е господарката в бранша в последните няколко години, като само Мирела Демирева съумя да я победи на един от шампионатите от Диамантената лига. От 2014 година насам Ласицкене завоюва две международни трофеи навън, две в зала, два европейски златни медала в зала и още една континентална купа навън. През 2018 година пък заслужи третия си диамантен трофей.

View this post on Instagram
A post shared by rsportru (@rsportru) on May 27, 2017 at 11:00pm PDT
В Юджийн против Ласицкене ще се изправи звездата на домакините Вашти Кънингам, която завоюва международната купа в зала в Портланд през 2016 година с 1.99 метра.

Украинката Юлия Левченко, която скочи 2.01 метра за сребърния орден на Световното в Лондон през 2017 година, също ще бъде измежду участничките в Съединени американски щати. 17-годишната й сънародничката Ярослава Махучик, която държи международния връх за девойки под 17 години с 1.99 метра от януари тази година, също ще мери сили с по-опитните си каки в бранша. Махучик беше единствено на 15 години, когато през 2017 година стана международна шампионка за девойки под 18 години, а предходната година победи с купа от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Литовката Айрине Палшите, европейска шампионка в зала от Белград 2017 с 2.01 метра, също ще е измежду претендентките за призово класиране в Юджийн. В Съединени американски щати ще скачат още Морган Лейк (Великобритания) и Ерика Кинси (Швеция).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР