Най-добрата състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин не остана особено

...
Най-добрата състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин не остана особено
Коментари Харесай

Фейгин остана недоволна от представянето си във волната програма |

Най-добрата състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин не остана изключително удовлетворена от представянето си във волната стратегия на олимпийските игри в Пекин.

19-годишната Фейгин записа персонален връх за сезона, откакто получи оценка от 100.15 точки за днешното си осъществяване на " Жар птица ". Тя беше оценена с 59.16 точки за късата стратегия и получи общо 159.31 точки. Така Фейгин евентуално ще приключи на 24-о място.

" Няма по какъв начин да не се тормози един играч, въпреки всичко излиза пред аудитория и съдии, би трябвало да покаже най-хубавото от себе си без да се излага. Затова постоянно има напрежение. Сега имах малко повече, защото трябваше да се събера на много повече детайли. Като цяло се бях концентрирала повече върху късата стратегия, тъй като желаех там да покажа най-хубавото, с цел да мога да се класирам за волната ", сподели Фейгин след осъществяването си пред пратеника на Българска телеграфна агенция в Пекин.

Тя не съумя да извърши чисто програмата и падна след троен ритбергер.

" Контузията естествено много попречи на моята подготовка, тъй като започнах доста по-късно и чак към края, преди олимпиадата в действителност, съумях да вляза в добра физическа форма ", добави фигуристката.

За нея това беше дебют на олимпийски игри, като тя се надява, че това няма да е последното й присъединяване. Зад нея ще остане единствено финландката Йенни Сааринен, която беше позволена като изключителна 25-а участничка поради неопределената обстановка с рускинята Камила Валиева, която е посочена за любимка, само че името й бе забъркано в допингскандал.

" Ще запомня тези Игри с неописуема страст. Вече съм си изиграла стратегиите, а към момента не мога да допускам, че съм на олимпийския лед. Само хубави, прелестни страсти ще имам и се надявам след четири години отново да представям България ", сподели Фейгин.

След края на волната си стратегия тя се държеше за оперираното си коляно, а след към месец й следва присъединяване на Световното състезание във Франция.    

" Като паднах ми се сгъна коляното. Аз към момента имам проблем с това, не мога да го прегъвам до дъно и надлежно почувствах дребен дискомфорт. Но съумях да се събера за минимално време, с цел да мога да продължа по-нататък. За международното състезание има време, в този момент се бях концентрирала за олимпиадата. Като се върна ще имам малко отмора и отново стартирам с още по-тежки тренировки, с цел да мога да съм в пика на формата си ", добави Фейгин.
Тя реализира персонален резултат за сезона за двете си стратегии и в общия общ брой от точки в китайската столица.

" Естествено можеше още къде да се добави, можех и без неточност да играя, само че в никакъв случай не се знае какво ще стане, въпреки всичко е съревнование и всичко е допустимо. Като цяло оценките, не бих споделила, че съм доста удовлетворена, само че аз не им обръщам внимание, а по-скоро на моето изиграване ", съобщи фигуристката.

Тя сподели, че организацията на олимпийските игри е на равнище.

" Олимпиадата като цяло сносно са я организирали, с ограниченията, които всички ги спазвахме оптимално и надлежно имаше много по-малко позитивни проби, най-малко по този начин се надявам. Изобщо нищо не ме притесняваше нищо тук, усещах се много спокойна и това е най-важното ", сподели Фейгин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР