Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова постигна втора победа в квалификациите

...
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова постигна втора победа в квалификациите
Коментари Харесай

Пиронкова е на крачка от Australian Open след нов успех в Дубай

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова реализира втора победа в квалификациите за Откритото състезание на Австралия и към този момент е единствено на крачка от главната скица на първия за годината шампионат от Големия шлем. Във II кръг от пресявките при дамите в Дубай (ОАЕ) първата ни ракета (№136 в света) съкруши корейката Хан На-Лае (№206) с 6:0, 3:6, 6:1 и записа втори следващ експресивен триумф през 2021 година В първия си мач за сезона 33-годишната пловдивчанка отнесе Киока Окамура (Яп) с 6:0, 6:1.

Пиронкова имаше късмет да реализира надалеч по-убедителен резултат и против Хан през днешния ден, само че при започване на II сет направи няколко непредизвикани неточности във значими моменти и разреши на 28-годишната си съперничка да излезе от психическата дупка след първата част. Корейката реализира пробив в четвъртия гейм и го затвърди за задатък от 4:1, само че българката направи рибрейк в седмия. Само че азиатката още веднъж проби за 5:3 и затвори частта на собствен сервис. В III сет Цвети осъществя нови три брейка, а На-Лае съумя да върне единствено един и борбата завърши след 2:10 ч.

Спортист №1 на България за 2020 година се нуждае от още една победа, с цел да се класира за своето 13-о присъединяване в Australian Open и първо след 2017 година В решаващия III кръг на следващия ден съперничка на поставената под №21 Пиронкова ще бъде №14 в предварителната скица Маргарита Гаспарян (Рус) или Мариам Болквадзе (Груз). Същинската конкуренция ще се организира в Мелбърн от 8 до 21 февруари, като преди този момент всички участници ще би трябвало да прекарат двуседмична карантина на място в Австралия.

Също през днешния ден своите втори мачове в квалификациите в ОАЕ ще изиграят и другите две български тенисистки, продължаващи похода си към АО. Във II кръг Изабелла Шиникова излиза против Лу Дзя-Дзин (Кит), а Виктория Томова - против Ребека Марино (Кан). В I кръг на пресявките отпадна Елица Костова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР