Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова е на едно отказване от

...
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова е на едно отказване от
Коментари Харесай

Пиронкова вече е първа резерва за "Уимбълдън"

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова е на едно отричане от място в главната скица на Откритото състезание на Англия. Първата ни ракета (№103 в света) загуби в III кръг на квалификациите за " Уимбълдън " и взе участие в чоп с другите три най-предно класирани състезателки с провали в последния стадий на пресявките - Осеан Доден (№114), Кристи Ан (№118) и Уан Яфан (№123), за ред на влизане в шампионата при възможни отдръпвания.

Спечели го американката Ан, която мигновено влезе в схемата на мястото на настоящата шампионка Симона Халеп, която още в петък разгласи, че няма да пази купата си от 2019 година поради контузия. Тази заран пък стана ясно, че от конкуренцията в Лондон наложително се отдръпва и първата ракета на домакините Джоана Конта, оказала се " непосредствен контакт " на инфектиран с ковид и сложена под карантина. Нейното място заема китайката Уан.

Следващата в редичката на " щастливите губещи " от квалификациите е Пиронкова, която ще получи късмет да играе в " Ол Ингланд Клъб " при още една отдръпнала се тенисистка преди изиграването на всички мачове от I кръг. За 33-годишната пловдивчанка това би било 13-о присъединяване в тенис класиката на трева, в която тя реализира най-големите триумфи в кариерата си в Шлема - 1/2-финал през 2010 година и 1/4-финал през 2011 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР