Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова изрази голямо задоволство от подготовката

...
Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова изрази голямо задоволство от подготовката
Коментари Харесай

Александра Жекова: Направих най-добрата подготовка в кариерата си

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова изрази огромно удовлетворение от подготовката си за олимпийския сезон. 30-годишната състезателка съобщи, че за пръв път в кариерата си се усеща толкоз добре готова.

Жекова се готви за своето четвърто присъединяване на олимпийски игри. През 2014 година в Сочи българката остана на крачка от бронзовия орден в бордъркроса. Сега тя се надява още веднъж да бъде измежду кандидатите за оценките.

" Тази година се усещам доста по-добре, след като и да било. Но дали събитията ще се стекат по допустимо най-хубави метод, не зависи само от мен. Каквото е в моите сили, ще се постарая да си свърша работата оптимално добре, тъй като съм готова за това, което ми следва ", сподели Жекова на конференцията във връзка откриването на ски сезона.

" Не желая да се привързвам с резултати. Аз съм си сложила персонални цели, които както постоянно са доста амбициозни. Мисля, че най-сетне съумях да уравновесявам нещата. Ако съумея да запазя положителното здравословно положение, в което съм сега, мога да се върна там, където бях ", добави българската сноубордистка.

" За пръв път за тези игри сме готови на равнището, на което са готови и моите съперници. В последния олимпийски цикъл беше свършена доста работа и най-сетне имахме финансовата опция и поддръжка, с цел да създадем екип от същински експерти. Смятам, че към този момент беше извънредно неотложно. Това е първата олимпиада, за която съм готова както би трябвало ", сподели още тя.

Тази година сезонът в бордъркроса започва по-рано от нормалното. На 9 и 10 септември се организираха два старта в Аржентина, в които Жекова зае надлежно 8-о и 24-о място. Следващите й надпревари са на 13 декември във Вал Торанс (Франция) и на 16 декември в Монтафон (Австрия).

Жекова показа, че е удовлетворена от резултати. " Не беше неприятно след единствено четири дни тренировки на сняг. Но доста по-важно е каква работа ще бъде свършена през останалия интервал. Един спортист би трябвало да има една цел, тъй като е доста мъчно в един интервал от осем месеца да си непрекъснато във върхова форма. "

" Положих доста старания в последните два години, с цел да възстановя две много съществени контузии, които получих директно след последната ми победа в Световната купа (на 5 март 2016 г.). Мисля, че това беше много дълъг път, в който научих доста ", приключи тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР