Най-добрата българска кануистка Станилия Стаменова ще прекрати кариерата си след

...
Най-добрата българска кануистка Станилия Стаменова ще прекрати кариерата си след
Коментари Харесай

Станилия Стаменова спира с кануто след края на Олимпийските игри

Най-добрата българска кануистка Станилия Стаменова ще приключи кариерата си след Олимпадата в Токио. 33-годишната международна шампионка от Милано 2015 и трикратна европейска шампионка от Загреб 2012, Бранденбург 2014 и Рачице 2015 ще започва на 200 метра едноместно кану в сряда (4 август) от 4,33 часа сутринта в пета предварителна серия.

Това ще бъде олимпийски дебют освен за Стаменова, само че и за женското кану като дисциплинираност. Сред петте съпернички на българката в пресявките ще бъдат Дорота Боровска, европейска шампионка на едноместно кану на 200 метра от Познан 2021, и сребърната медалистка на двойки Кончо Такач. Само първите 2 ще се класират за присъединяване на полуфиналите, останалите участнички ще би трябвало да преминат през четвъртфиналите.

Станилия Стаменова разгласи новината за отдръпването си във Facebook, където разгласява фотография на своята спортна фланелка.

“България, шевици, олимпийски игри, 40-ти номер. Близките ми знаят какво значат тези неща за мен! Родината, коренът, къщата на село и миризмата на мащерка са неща, които ми дават сили. Истински неудържими можем да сме единствено когато обичаме своето, гордеем се с предишното и се поддържаме в сегашното. Радвам се, че стигнах до този състезателен конгрес с флага на България, че се състезавам с българска екипировка, основана от българи! Това бе моят персонален претекст и тук ще е последният ми старт в кариерата”, написа Станилия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР