Най-добрата българска баскетболистка Борислава Христова поема по нов път през

...
Най-добрата българска баскетболистка Борислава Христова поема по нов път през
Коментари Харесай

Борислава Христова подписа с шампиона на Румъния

Най-добрата българска баскетболистка Борислава Христова поема по нов път през новия сезон. След като в последните две години се състезаваше за полския Гожов, крилото се насочва към Румъния, където ще се състезава за един от най-хубавите тимове в шампионата - първенецът и притежател на Купата на страната Сепси.

View this post on Instagram
A post shared by Sepsi-SIC (@sepsi.sic)

През предходната година Христова бе измежду най-резултатните баскетболистки в полския хайлайф, където записа приблизително по 17.7 точки, 4.6 битки и 3.0 асистенции. В Еврокъп българката се отчиташе със междинни индикатори от 19.5 точки и 5.3 овладени топки. Тя обаче получи травма в края на сезона и не съумя да вземе пълноценно присъединяване в плейофната фаза от акцията. С тима на Гожов 26-годишната баскетболистка завоюва един бронзов орден от полския шампионат.

Така Христова и Сепси ще се борят за присъединяване в постоянния сезон на Евролигата през новия сезон. Тимът ще бъде част от квалификациите за най-престижния европейски клубен шампионат, като техни противници в пресявките са Олимпиакос и Цървена звезда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР