Най-дълго чаканият отговор – дали ваксинираните могат да са преносители

...
Най-дълго чаканият отговор – дали ваксинираните могат да са преносители
Коментари Харесай

ПОТВЪРДЕНО: След първа доза Pfizer не заразяваш

Най-дълго чаканият отговор – дали имунизираните могат да са преносители на ковид, най-сетне пристигна.

Една доза от имунизацията на " Пфайзер " и " Бионтех " понижава броя на асимптоматичните случаи и може доста да снижи риска от предаване на вируса, откриха английски откриватели, представени от Ройтерс.

Учените са анализирали резултатите от хиляди проби за Ковид-19, правени всяка седмица в границите на скрининговите стратегии за болничния личен състав в Кембридж, Източна Англия, съобщи „ Монитор ”.

" Резултатите ни демонстрират внезапно понижаване на % на позитивни проби след една доза от имунизацията на " Пфайзер " - " Бионтех " - сподели Ник Джоунс, експерт по инфекциозни заболявания от университетската болница в Кембридж, който е един от ръководителите на проучването.

След делене на резултатите за имунизирани и неимунизирани, откривателите откриват, че тестванията на 0,80 от % от неимунизираните медицински лица са позитивни, при 0,37 % за имунизираните преди до 12 дни, когато резултатът още не е цялостен, и 0,20 % за имунизираните преди 12 или повече дни.

Резултатите от проучването още не са рецензирани от експерти, само че са оповестени авансово.

Това значи четирикратно понижение на асимптоматичните случаи на Ковид-19 измежду здравните служащи, имунизирани преди повече от 12 дни, и 75 % отбрана, посочи другият началник на проучването Майк Уикс, експерт по инфекциозни заболявания.

Във Англия се употребяват имунизациите на " Пфайзер " и " АстраЗенека " от декември предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР