Най-честите травми, които хората у нас получават са в коленете.

...
Най-честите травми, които хората у нас получават са в коленете.
Коментари Харесай

Пазете коленете, чупят се най-много

Най-честите контузии, които хората у нас получават са в коленете. А най-чести пациенти на травматологиите са така наречен „ уикенд спортисти “. Това са хората, които са дейни и спортуват събота и неделя. Тези изводи показа в изявление за бТВ доктор Михаил Вулджев, който управлява поделение по ортопедия и травматология.

Българският лекарски съюз го уточни за бъдещето на медицината у нас поради триумфите му на едвам 35-годишна възраст. Той прави комплицирани интервенции на тазобедрената става.

„ Става въпрос за така наречен тазобедрени артроскопии, при които през дребни дупчици проникваме с камера в тазобедрената става и със специфични принадлежности съумяваме да правим прочут брой интервенции. Сложни са, тъй като тазобедрената става е по-различна от останалите стави. Вътре няма огромно пространство, в което да работим. Имаме доста здрави мускули които притискат ставните повърхности и на процедура няма място, в което да работим. Не на последно място това се прави от 10-15 години по-активно в международен мащаб, а освен в България “, изясни доктор Вулджев.

„ Най-често контузии се получават при коленете. Има доста контузии от пренатоварване, от неверно натоварване, както и мускулни контузии. Ние можем съществено да понижим риска, в случай че вършим подготовка “, посъветва ортопедът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР