Най-богатият украинец Ринат Ахметов заяви, че предава целия си медиен

...
Най-богатият украинец Ринат Ахметов заяви, че предава целия си медиен
Коментари Харесай

Най- богатият човек в Украйна се отказа от медийната си империя

Най-богатият украинец Ринат Ахметов съобщи, че предава целия си медиен бизнес на страната. Бизнесменът заяви, че се отхвърля от Media Group Ukraine, ще съобщи всички телевизионни и печатни лицензи на страната и ще затвори интернет медиите си. Медийната група включва единадесет телевизионни канала, новинарския уебсайт «Сегодня.ua» и онлайн телевизионната услуга OLL.TV.

За Media Group Ukraine работят над 4000 души, а Ахметов прави оценка общите вложения на над 1,5 милиарда евро.

„ Взех решение капиталовата компания SCM да напусне медийния бизнес “, се споделя в известието. „ Като най-големият частен вложител в украинската стопанска система неведнъж съм заявявал, че в никакъв случай не съм бил олигарх и в никакъв случай няма да бъда “, съобщи Ахмедов.

От кабинета на президента Зеленски разясниха, че това е стъпка към бистрота и занемаряване на подмолните съглашения.

„ Днес имаме заслужен образец от групата SCM – законът се ползва еднообразно за всички “, написа президентският консултант Михайло Подоляк в Twitter.

Миналата година държавното управление в Киев одобри закон, предопределен да ограничи политическото въздействие на доста богатите украинци. Големите компании с медийно въздействие биват включени в по този начин наречения Регистър на олигарсите. Тези олигарси нямат право да финансират партии, политическа реклама или демонстрации и са изключени от процеса на приватизация.

Състоянието на 55-годишния Ахметов се прави оценка на повече от четири милиарда евро. Неговият холдинг SCM има активи в секторите на стоманодобива, енергетиката и въглищата. Магнатът е притежател на футболния клуб " Шахтьор " (Донецк) и мнозина смятаха, че е проруски надъхан.

След започването на войната обаче Ахметов еднопосочно осъди дейностите на Русия против Украйна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР