Най-богатият украинец - Ринат Ахметов, обеща да помогне за възстановяването

...
Най-богатият украинец - Ринат Ахметов, обеща да помогне за възстановяването
Коментари Харесай

Най-богатият украинец слага рамо на Зеленски. Обещанието

Най-богатият украинец - Ринат Ахметов, даде обещание да помогне за възобновяване на обсадения от съветските сили украински пристанищен град Мариупол. Ахметов има в града два огромни стоманодобивни комбинати, за които споделя, че още веднъж ще се конкурират на международно ниво.

Неговата компания " Метинвест ", която е най-големият производител на стомана в Украйна, разгласи, че не може да обезпечи поръчаните доставки, а неговата финансова и промишлена компания " Ес Си Ем Груп " обслужва дълговите си отговорности.

Частната му компания за произвеждане на сила " Ди ТЕК " е оптимизирала изплащането на отговорностите в съглашение с кредиторите си.

" Случващото се в Мариупол е покруса от световен мащаб и е образец за мъжество. За мен Мариупол е и постоянно ще бъде украински град ", декларира Ахметов в писмен отговор до " Ройтерс ", съобщи БНР. Той добавя, че всекидневно е по отношение на шефовете на " Метинвест " от заводите в Мариупол.

Вчера от компанията оповестиха, че няма да работят под съветска окупация и че поради обсадата индустриалният потенциал в металургията в Украйна е понижен с повече от една трета.

Бизнес империята на най-богатия украинец се свива от 2014-а, когато Русия анексира Крим, а Донецк и Луганск оповестиха самостоятелност от Киев.

По данни на " Форбс " положението на Ахметов през 2013 година е било над 15 милиарда $, до момента в който в този момент е малко под 4 милиарда $.

В изказването си за " Ройтерс " той твърди, че вредите от войната в Украйна са на стойност един трилион $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР