Най-богатият човек в Мездра - Тони Йорданов, се маха от

...
Най-богатият човек в Мездра - Тони Йорданов, се маха от
Коментари Харесай

Неравна битка! ГЕРБ изгониха Тони Йорданов от Мездра, бизнесменът се мести в София

Най-богатият човек в Мездра - Тони Йорданов, се маха от железничарското градче и ще записва компаниите си в София, научи организация BulNews.
Причината за това е големият напън върху бизнеса му, оказван от районните величия от ГЕРБ. През последните години Тони Йорданов отхвърли да финансира ръководещата партия и мигновено върху него се стовари с цялата си репресивна мощност държавната администрация.
Най-тежкият спор несъмнено е към изграждащия се в Мездра 4-звезден хотел. РДНСК – Враца спря градежа с измислени причини и затова се стигна до съд. С дефинитивно решение Върховен административен съд постанови, че при построяването на постройката няма никакви основни нарушавания и отсъди в интерес на Тони Йорданов.
След като разногласието завърши, от строителния надзор трябваше до 30 дни да издадат позволение за градеж. До този миг са минали 70 дни, а сходно решение на контролния орган няма. От там са декларирали на вложителя, че поради изгубената правосъдна борба, ще създадат всичко допустимо да го мотаят във времето, макар че има заплаха той още веднъж да ги осъди.
Именно това отношение на страната към неговия бизнес е повода Тони Йорданов да започва процедура по пренасяне на седалищата на компаниите му в столицата. На този стадий всичко построено в Мездра продължава да работи, като започнатите обекти ще бъдат приключени, само че бъдещите му вложения ще са в други елементи на страната.
„ Имах желание да не преставам да влагам в Мездра. Правил съм го на 4 тура, само че след събитията от последните месеци взех решение, че напъните не си заслужават. Исках да налея в локалната стопанска система сред 15 и 17 000 000 лв. посредством хотел и винарска маза, само че размислих и цената на вложенията ми ще са на половина. Последната ми инвестиция основава 60-65 нови работни места, които могат да се усилят със сезонните служащи – при прибиране на реколтата за избата с още 20-30. Реших, че не си заслужават нито напъните, нито средствата, по тази причина няма да върша повече инвестиции тук. Надявам се реакцията ми да я схванат хората, които ръководят и от чиито решения зависи бъдещето на района. Ако нещо не се промени и други ще ме последват “, съобщи разочарованият предприемач.
Тони Йорданов несъмнено е един от най-предприемчивите хора в Северозападна България. През 2010 година пусна Водноелектрическа централа „ Калето “ край Мездра, има огромен хранителен магазин в града, оранжерия за зеленчуци край едно от околните села и е притежател на известната строителна компания „ Инертстрой-Калето “, която работи в цялата страна. Преди няколко години обществено разгласи, че е подготвен да построи скоростния път Ботевград-Видин, без това да коства нещо на страната, само че не получи поддръжка от държавното управление на Бойко Борисов.
Напускането на района на предприемач от сходен диаметър приказва неприятно за бизнес средата и е стеснителен знак към бъдещите вложители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР