Най-богатият човек в Хонконг Ли Ка-шин продаде небостърча Сентър (The

...
Най-богатият човек в Хонконг Ли Ка-шин продаде небостърча Сентър (The
Коментари Харесай

Небостъргач в Хонконг бе продаден за над 5 млрд. долара

Най-богатият човек в Хонконг Ли Ка-шин продаде небостърча Сентър (The Center), който принадлежеше на холдинга му " Си Кей асет " (CK Asset) за 40.2 милиарда хонконгски $ или 5.15 милиарда щ. $. Това заяви в. " Саут Чайна морнинг пост ". Изданието добави, че тази договорка е рекордна на пазара за недвижими парцели в мегаполиса, а евентуално и в целия свят, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Новият притежател на 73-етажната постройка е консорциумът " Си Ейч Ем Ти пийсфул дивелъпмънт Ейша пропърти " (CHMT Peaceful Development Asia Property). Той е регистриран на Британските Вирджински острови, само че е тясно обвързван с вложители от Пекин, посочи ТАСС.

Продажната цена на тази постройка надвиши параметрите на договорка от началото на годината, при която търговски център бе продаден за 23.28 милиарда хонконгски $ от локалното правителсво на групата " Хендерсън ланд " (Hendersen Land), благосъстоятелност на предприемача Ли Шау-ки.

Сентър е издигнат през 1998 година в бизнесцентъра на Хонконг, има здрава стоманена структура и е без бетонна вътрешност. Осветен от ярка неонова светлина, небостъргачът, завършващ с изострен шпил, е петият по височина в града. В офисната постройка има над 40 скоростни асансьора и под земята паркинг с 400 места.

Пазарът на недвижими парцели в Хонконг е един от най-скъпите в света. Високите цени на жилищните и офисните здания, на комерсиалните обекти и паркингите се изясняват с дефицита на свободна земя и продължаващото високо търсене в това число от вложителите от континентален Китай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР