Най-близките роднини на човека, шимпанзетата, усещат музиката, като танцуват и

...
Най-близките роднини на човека, шимпанзетата, усещат музиката, като танцуват и
Коментари Харесай

Шимпанзетата усещат музиката, танцуват и пляскат с лапи в тон

Най-близките родственици на индивида, шимпанзетата, усещат музиката, като танцуват и пляскат с лапи под нейния темп, откриха японски учени, представени от ДПА.

Агенцията се базира на труда на Юко Хатори и Масари Томанога, оповестен в изданието " Трудове на Националната академия на науките в Съединени американски щати ", предава Българска телеграфна агенция.

Японските откриватели пускали на приматите фрагменти от осъществявания на пиано с дълготрайност 2 минути. Темпото се променяло от постепенно към доста бързо. Всички изследвани шимпанзета реагирали на чутото с придвижвания, които повтаряли над три пъти. Самците по-отчетливо се поддавали на ритмите в съпоставяне със самките. Екипът преглежда хипотезата, съгласно която танците са участвали в държанието на нашите далечни предшественици отпреди 6 милиона години.

И други животни, с изключение на хората, са реагирали на музика, измежду които попадат папагали, морски лъвове и маймуни бонобо.

При мъжките шимпанзетата са следени също танцови придвижвания, наречени " дъждовен танц ", когато стават очевидци на превалявания. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР