Най-близките на Путин няма да отидат на фронта, няма да

...
Най-близките на Путин няма да отидат на фронта, няма да
Коментари Харесай

Става страшно. Историк каза зловещите амбиции на Путин

" Най-близките на Путин няма да отидат на фронта, няма да усетят тази покруса. Ще мине повече от месец до момента в който мобилизираните няколкостотин хиляди души, които се плануват, отидат на фронта. Това целеше усилване на военните позиция на Русия, само че е и индиректно самопризнание от страна на Путин, че неговите проекти не се осъществиха ", разяснява историкът д-р Светослав Живков. 

Той добави, че дейностите на съветския президент значат несправяне с задачата в Украйна, която съумя да осъществя контраатака в региона на Харков и Донбас.
-->
" Другата цел беше да се сплаши Западът. За пръв път намерено Путин афишира, че няма да се спре, в случай че се наложи да употребява нуклеарно оръжие. И другият миг - тази готовност се употребява за консолидиране на режима в Русия. Започва, колкото и лимитирано да е, неодобрение от политиката на Путин. Чрез тази готовност Путин цели и угнетяване на опозицията. Мобилизираните хора - може да се гледа като наказване за непокорните ", добави историкът пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Живков акцентира, че Путин не демонстрира здрав разсъдък през последните месеци. Дори в противен случай - става все по-непредсказуем.

" Той е политически състезател, който демонстрира, че е подготвен на всичко. Когато един подобен човек оглавява една такава страна, с нуклеарна мощност, е риск за целия свят ", уверен е събеседникът.

Коментира също, че нарочените за съдружници на Русия страни като Китай и Индия съзнателно имат дистанцирано държание. Според него Китай не може да заеме непосредствено на антируска позиция, само че може да има сдържаща Путин роля. 

" Цената на войната за Русия ще е доста висока. Ако Путин успее - това ще възроди Русия като империя , в случай че не успее - това ще значи провал за неговия режим. Една тирания, когато се срутва, това става и с кръв.  Путин няма да се спре с Украйна , при триумф на неговата акция. Неговата упоритост е да възроди не просто Руската империя, а да възроди позициите на Русия в границите на Съюз на съветските социалистически републики ", съобщи доктор Живков.

Относно рисковете за България, по думите му, да, има директна опасност - това е секретна информация. 

" Заплаха има, само че тя е индиректна, когато приказваме за икономическите резултати - те засягат всички ни ", добави историкът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР