Най-бързата българка Ивет Лалова е популярна сред българите не само

...
Най-бързата българка Ивет Лалова е популярна сред българите не само
Коментари Харесай

Здравословно хранене с Ивет Лалова

Най-бързата българка Ивет Лалова е известна измежду българите освен с триумфите си от атлетическата писта, само че и със здравословния си метод на живот. Европейската шампионка на 100 м и 200 м в зала не крие своя всекидневен режим и постоянно го споделя пред почитателите си. А и без да споделя, по външния й тип проличава, че Лалова залага на здравословното хранене. То обаче е и една от аргументите за спортното дългоденствие на българката.

За Лалова, която ще навърши 37 година през май, е извънредно значимо качеството и наличието на менюто й, без значение дали става въпрос за закуска, обяд или вечеря. Доверява се на уравновесената и прясна храна и заобикаля рафинираните захари. Но и поучава, че нищо, което се похапва с мярка, няма да ни убие. Тя моли хората да са дейни и да отделят време за личното си придвижване – без значение дали това ще бъде разходка, тичане или друга интензивност приятна за съответния човек. А за бързоногата Ивет хубостта е лъчение на вътрешна задоволеност и баланс.

 Здравословно хранене с Ивет Лалова (2)

Лалова е омъжена за италианеца Симоне Колио и от 2011 година живее в градчето Риети край Рим. И напълно резонно пастата от дълго време е в ежедневното меню на атлетката. Обича пастата под всевъзможни разновидности и с разнообразни сосове. Не хапва пастата безсистемно, а залага на пълнозърнестата и преценява какви мазнини и протеини ще добави към въглехидратите, даващи спагетите. През деня редува пастата с месо или риба, с добавка повече салата и зеленчуци.

Ивет споделя и каква е тайната на вкусната и потребна италианска паста – пастата в Италия e алденте. Италианците смъкват пастата от котлона една минута преди този момент, което е написано на опаковката. Приготвена по този метод се резервира протеинът и съставките, които спомагат нейното по-бързо разграждане в организма. Когато пастата е преварена тя става извънредно тежка за стомашния тракт и изисква повече време за разграждане.

„ Затова доста хора и спортисти неверно я заобикалят, споделя спринтьорката пред уеб страницата за лека атлетика BGathletic.com. – Пастата е цялостна с доста сила, с доста въглехидрати, още повече в случай че е пълнозърнеста, жито или други бавноразграждащи се въглехидрати. Изненадвам всички с това, че хапвам паста всеки ден. Много хора не ми имат вяра, тъй като свързват пастата с пица, с храни, от които се пълнее. Важно е по какъв начин се подготвя. Агитирам от ден на ден хора да подготвят храната си у дома – по-евтино е, знаеш какво има вътре и ще бъде здравословно.

И една рецепта на Ивет Лалова за подготвяне на паста, също споделена за BGathletic.com:

 рецепта на Ивет Лалова за подготвяне на паста

Снимки: BGathletic.com

Автор: Яна Касова

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР