Най-актуалната схема на телефонна измама е съдействие на полицията, при

...
Най-актуалната схема на телефонна измама е съдействие на полицията, при
Коментари Харесай

Съдействие на полицията и брутални заплахи са най-честите схеми на телефонните измамници

Най-актуалната скица на телефонна машинация е подпомагане на полицията, при осъществяване на акция за телефонни измами. Готовността на жителите да спомагат на полицията ги прави лесна жертва.

Тази скица е преплетена със закани. Това стана ясно от думите на Златка Падинкова, която е шеф бранш " Измами " в Министерство на вътрешните работи в ефира на Нова телевизия.

" Попадали сме на случай, при който в продължение на пет дни стара жена дава пари на телефонни измамници. Казали са ѝ, че се организира акция на полицията ", добави още Падинкова.

Тя показа, че телефонните измамници мъчно се разкриват. Разкриваемостта от началото на годината е към 133 от 687 случая. Информация за наказаните не постъпва в Министерство на вътрешните работи, само че се разкриват така наречен " въртачи ".

Падинкова напомни, че след 2013 година Министерство на вътрешните работи започва осведомителна акция с апел да се алармира за всяка машинация. От началото на годината до момента са постъпили над 18 000 сигнала на тел 112.

Според Министерство на вътрешните работи всичко се корени в логиката на психиката на българина. Повечето хора желаят да спомагат на свои близки. Използва се и страхът на хората.

Наказанията, които законът планува, са задоволителни, само че измамниците постоянно употребяват съглашението, с цел да понижат присъдата си или да не лежат в пандиза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР