Навярно всеки след гледането на нов филм си казва, че

...
Навярно всеки след гледането на нов филм си казва, че
Коментари Харесай

The Moment: първият филм, сюжетът на който може да се контролира чрез мозъчните импулси

Навярно всеки след гледането на нов филм си споделя, че сюжетът би могъл да бъде и по-добър и краят на кино лентата да не е толкоз малоумен.
Новите технологии са на път да изгладят този проблем. Това лято излиза филмът The Moment, върху сюжета на който фенът може да въздейства. Новото е, че сюжетът може да бъде променян посредством мозъчните импулси на фена.

The Moment е късометражен научнофантастичен филм с дълготрайност 27 минути. Действието протича в близкото бъдеще, когато невроинтерфейсите са необятно публикувани. Те освен дават бърз достъп до информацията, само че и подслушват и наблюдават мислите на хората, само че и ги управляват. За сюжета на кино лентата съвсем нищо повече не е известно, тъй като след завръзката всичко се управлява от мозъчните талази на фена. Ритъмът на действието, музикалният акомпанимент и даже монтажът – всичко може да бъде променено единствено като си помислите, какво тъкмо ви се желае.

За реализирането на този новаторски резултат, режисьорът Ричард Рамчърн (Richard Ramchurn) употребява елементарен шлем за регистрация на мозъчната интензивност. Той наподобява на устройство за снемане на ЕЕГ и коства към $100. Ако фенът стартира да скучае, музиката се трансформира, действието минава към главната сюжетна линия, обвързвана с основния воин и главната конспирация. Разбира се, филмът може да се гледа единствено от един човек по едно и също време.

За снимането на този 27 минутен филм са били нужни 101 трилиона разнообразни събития и техните вариации. И все пак, не е реализиран пълноценно разклоняващ се сюжет. Необходими са нови похвати и мощна техника.

Интересна и малко страшна технология, която може напълно да промени киното.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР