Навярно вече всички знаят, че неотдавна правителството на САЩ включи

...
Навярно вече всички знаят, че неотдавна правителството на САЩ включи
Коментари Харесай

Microsoft спря Windows лицензите за новите устройства на Huawei

Навярно към този момент всички знаят, че наскоро държавното управление на Съединени американски щати включи Huawei в листата с фирмите, с които американските компании е неразрешено да вършат бизнес. Оттогава взаимната работа с Huawei бе прекъсната от фирмите Гугъл, Intel, Qualcomm, Broadcom, ARM, AMD и още доста други производители. Освен това, бъдещият флагман Huawei Mate 20 Pro бе изключен от бета тестванията на операционната система Android Q, а организациите Wi-Fi Alliance, JEDEC, SDA и PCIe анулираха участието на Huawei.

А в този момент бе оповестена информация, че Microsoft също стопира взаимната работа с Huawei . Това значи, че китайският производител повече няма да може да предлага компютърни устройства работещи под ръководството на операционната система Windows.



Китайските медии оповестиха, че групата експерти от офиса на Microsoft в Шънджън е била изтеглена в Съединени американски щати и поръчки за устройства на Huawei с Оценка за съвместимост Windows повече не се одобряват. Отделно се споделя, че Microsoft повече не приема поръчки и за узаконяване на преносимите компютри на Huawei от серията MateBook, които са едни от видните представители в тази сфера.



Освен това, работата на онлайн услугите, работещи взаимно с услугите ма Microsoft, също е нарушена, заради прекратената поддръжка от страна на Microsoft. Китайските офиси на Microsoft и Huawei към този момент не разясняват обстановката.

Миналата седмица Huawei съобщи, че напълно скоро ще бъде подготвен да направи миграция към личната фирмена Оценка за съвместимост Hongmeng, само че единствено в случай че няма разновидности за потреблението на Android и Windows.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР