Навремето по соца ни бяха направили на роботи да ходим

...
Навремето по соца ни бяха направили на роботи да ходим
Коментари Харесай

Манифестиращи роботи ни вардят от пожари и наводнения

Навремето по соца ни бяха създали на роботи да вървим на митинги. Сега пък излиза, че роботите са обичаната играчка още веднъж на водач на алената партия - в тази ситуация Корнелия Нинова.

В качеството си на вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността тя през днешния ден се възхити на проява на работата на техника за отдалечено роботизирано разчистване на язовири, която се употребява и в битката с горските пожари. С увереността на знаеща всичко Нинова (подобно на един някогашен министър председател от Банкя) изясни по какъв начин една от главните аргументи за преливания и наводнения са непочистените корита и стените на язовирите и още други неща. „ Самоходните роботи, които закупихме, са доста ефикасни, екологични и потребни в няколко направления “, сподели Нинова пред публицисти по време на инспектирането на новите машини край язовир Големо село, някъде сред Дупница и Кюстендил. Явно става дума за огромни работи, които се задават в родните мелиорации и цялото ни земеделие и горско стопанство.

Соцлидерката описа по какъв начин тези машинки можели да вървят по огромни урви и чукари и на всичкото от горната страна, „ отрязаната от роботите маса се трансформира в тор, който може да се употребява за торене “ Чудно защо още би желала Нинова да използваме този боклук с изключение на за нивите? Въпросният тор става и за произвеждане на биогаз, както се прави в някои напреднали страни. Това обаче аленият министър не би могъл и да си го намерения даже, тъй като ще се скапе далаверата на същинския и несравним природен газ от другарската ни страна Русия, както тя се изрази неотдавна.

По формулировка социалистите, за каквато се брои и Нинова, би трябвало със зъби и нокти да се борят за запазването на работните места. Не по този начин се получи през днешния ден. Възторгът й от роботите мина в безумен възторг, с който тя изясни и по какъв начин те „ икономисват се доста старания и време за язовирите, които ние стопанисваме. Необходими са ни към 10 000 служащи и може би 4-5 година, с цел да се оправим с почистването им, а в този момент с тези 8 машини това ще стане доста бързо “, разяснява икономическият министър. „ Те могат да вършат и просеки при горски пожари, с които се стопира огънят “. Излиза, че може десетина хиляди работни места да останат ненужни, само че това са детайлности, за които се приказва главно на предизборни събрания и се клеймят „ чорбаджиите изедници “, както обичаше да се показва различен червен водач и, докарал страната до хиперинфлация.

Сега остава на идната манифестация на Българска социалистическа партия за 1 май, да тръгнат стройни редици от роботи, носещи алените байраци. Има и известна рационалност в концепцията, тъй като почитателите на столетната партия се топят като ланшния сняг и ързо трансферират благосклонностите си към други партии.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР