Навремето Александър Александрович Зиновиев казва преди своя автобиографичен филм: Не

...
Навремето Александър Александрович Зиновиев казва преди своя автобиографичен филм: Не
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Учи се, адаптирай се, създавай...

Навремето Александър Александрович Зиновиев споделя преди своя автобиографичен филм: „ Не предлагам на никого да повтори моя опит “. Аз също мога да кажа: " Не предлагам на никого да повтори моя опит. " Защото моят опит е мой опит, с моите фамилни, исторически, обществени условия. Този опит включва доста сериозна поредност от спорове и неуместен живот. И, да кажем, реализирах материално благоденствие едвам на 50 години. Така че тук би трябвало да сте доста наясно по какъв начин се случва подобен обществен напредък. ”

Работата е, че без значение какво е обществото: западно, нашето (не вземам източното, това е напълно друг въпрос), само че всеки човек, който твърди, че е създател и основател, автоматизирано влиза в спор със обществената система. По-късно, когато успее, когато заеме своята ниша, ще му ръкопляскат и ще кажат: „ Това е пътят! “ И ще приказват тези, които са го тъпчели преди този момент.

Имахме един незабравим историк, който вярваше - съгласно мен неправилно, само че това беше неговата позиция - че Сказанието за похода на Игор е фалшификат от XVIII век. Страшно го тормозиха приживе! Поради това той умря на 60-годишна възраст. И в този момент хората, които го тормозиха, провеждат Зимински четения - в памет на забележителния историк А.А. Зимин (известен е освен с работата си върху Сказанието за похода на Игор, само че и с прелестното си шестокнижие за Русия от средата на XIV до началото на XVII век).

Така че, в случай че решите да бъдете създател, не очаквайте овации от системата, от доста хора. За мнозина това ще бъде предизвикателство. За някои това ще е укор към нечистата им съвест. За някои ще бъде мотив за злоба. " Как по този начин? Той ли пък е най-умният! Над тълпата ли се слага! Немислимо! Как се държи? ”. Когато аз да вземем за пример отхвърлих да вляза в Комунистическа партия на Съветския съюз, по едно време някои споделиха: „ Ами да, помислете си! Нима се пробва да ни покаже какъв брой е почтен? “ И оттова маса всевъзможни проблеми.

Тоест, първото нещо, в случай че решите да се движите, е да разберете, че това е доста сложен път, по който ще има доста спорове. И преди успеха може да има доста, доста провали, спирки и впрочем.

По-нататък. Вие сте решили да тръгнете по този път. След това би трябвало да изберете тактика. Има две тактики. Колективна и самостоятелна. Всяка има своите плюсове и минуси. Какви са преимуществата на груповата тактика? Когато бягате във верига, на врага му по-трудно да уцели, доста сте. Но тук има проблем. Първо, екипът въпреки всичко би трябвало да бъде събран. На второ място, екипът постоянно извежда междинния като водач. Това е законът. Железен закон! Това е законът за междинните стойности в хомогенна среда. Политическа кариера, да вземем за пример, се прави от глутница. Какво е преимуществото на индивида? Както написа Олег Маркеев в един от романите си: „ Системата е безусловно беззащитна пред индивида “, пред единака. Няма кой да го съобщи. И е доста мъчно да се пресметна. Важен урок, който научих в живота, е „ и самичък войнът е войник “.

Освен това да си създател, персона, значи непрекъснато личностно израстване. Каквото и да правиш. Какво е личностно израстване? Това е съзряването. Какво е съзряване? Това значи отговорност за постъпките пред себе си, пред фамилията, пред Родината. Защото като цяло качеството на човек, равнището на човек зависи от броя на хората и областите, за които дава отговор. Отговорен значи, че носиш отговорност за дейностите си във връзка с тези хора.

Често ми задават въпроса: „ Какво да научат младежите, какви специалности да овладеят? “ Трябва да научат към какво имат податливост. Това е първото. Второ, в допълнение към специалността е належащо да се усили просто общият културен капацитет, който дава опция за развиване. Защото в случай че вземем обществените и филантропичните науки, тогава професионалното израстване е доста тясно обвързвано с личностното израстване. Физик, математик може да направи изобретение на 20-годишна възраст и като цяло, защото това не е обвързвано със сферата на човешките връзки, тук личностното израстване не е определящ фактор. То играе по-малка роля, в сравнение с в обществените науки. Но в случай че си обществено малоумен, тогава не можеш да бъдеш образован социолог, историк и впрочем. Да не приказвам за логика на психиката.

Много е мъчно да се каже какви специалности ще бъдат търсени след 5-10 години. Но би трябвало да получите такова обучение, че да се учите непрекъснато. От една страна, да се адаптирате доста бързо към изменящите се условия. И в идеалния случай – това е върховен пилотаж – да създавате тези условия.

Разбирам, че това е мъчно, само че считам, че това е единственият метод да се сътвори обстановка, в която желанията да не са по-слаби от събитията.

Пътят на създателя е пътят на битката. Няма победа без битка. И това е път, по който може би даже околните ви ще ви кажат, че „ вършиме неверното нещо “. Но има прелестни стихове от Бродски по този въпрос:

Той вярваше в своя череп.

Вярваше.

Крещяха му:

“Нелепо! ”

Но падаха стени

Черепът,

Оказва се, беше як ”

Желая ви здрав череп!

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР