Навръх гостите на остров „Света Анастасия“ край Бургас ще присъстват

...
Навръх гостите на остров „Света Анастасия“ край Бургас ще присъстват
Коментари Харесай

Водосвет за Коледа на остров Света Анастасия

Навръх гостите на остров „ Света Анастасия “ край Бургас ще участват на церемониален във връзка празника. Ще бъде опъната и обилна Коледна софра, само че отрупана не с морски блага, а с присъщите за празника локални ястия и греяно вино. Чак след 25- ти декември, ще стартира " зимната почивка “ на единствения у нас населен остров, написа " Труд ".

Круизите от Морска гара - Бургас, до късчето земя измежду морето, няма да спрат до последния месец на годината. Това заяви шефът на „ Света Анастасия “ Павлин Димитров и разяснява, че сега бурни талази са спрели пътешествията до острова, само че единствено краткотрайно. - " Следим прогнозата и в сряда или четвъртък, чакаме морето да утихне и да подновим курсовете ", изясни Павлин Димитров.

От четири години насам, през месец октомври, неприятно време не е хващало, добави шефът. Обикновено през този интервал е циганското лято, само че в този момент не е по този начин. Това обаче не трансформира проектите за сантименталните морски пътешествия до острова.

От началото на ноември, новият транспортен съд, който бе издигнат особено за круизите - „ Бургус “, ще бъде оборудван да пътува при зимни условия. Ще бъдат набавени термокостюми и спомагателни плотове, според наредбите на Морска администрация.

С настъпването на студените месеци, маслиновите дръвчета ще бъдат увити в стъклена вата, с цел да бъдат съхранени за зимата. На острова ще останат единствено фаропазачите и кучето им- Анастасия.

Тази година, дребното лозе на " Света Анастасия " е дало добра годишна продукция и работещите в ресторанта са създали вино, което са кръстили " Виното на фаропазача ". Идния сезон ще го оферират на туристите в заведението, дружно с вкусни морски блага и специалитета- миди на тенекиена кутия, извадени одеве от морето.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР